2014-06-18 18:33:09
Φωτογραφία για Λαβρόφ: Σχετικά με τα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας εκτρέφουν σχέδια της εθνικής κάθαρσης
Σχετικά με τα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας κάποιοι εκτρέφουν σχέδια της εθνικής κάθαρσης, ο Πρόεδρος Πιότρ Ποροσσένκο δεν πρέπει να τους υπακούει. Τη δήλωση αυτή έκανε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.

Όπως είπε ο Υπουργός, ο θάνατος στην Ουκρανία του δημοσιογράφου του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Ίγκορ Κορνελιούκ είναι "άλλο ένα σοβαρό μήνυμα προς όλου εκείνους που στοχεύουν στην επίτευξη της νίκης στα νοτιοανατολικά, στους καθαρισμούς στο έδαφος αυτό ".

Το γεγονός αυτό, υπογράμμισε ο Λαβρόφ, πρέπει να γίνει άλλο ένα "σοβαρό μήνυμα για τους δυτικούς προστάτες του Κιέβου για να σταματήσουν μια αλόγιστη στήριξη της βίαιης δράσης αυτής, να αναγκάσουν τις αρχές του Κιέβου να εκτελέσουν όλα όσα υποσχέθηκε ο Πρόεδρος Ποροσσένκο: να αρχίσουν έναν πραγματικά παλλαϊκό διάλογο με συμμετοχή όλων των περιοχών για το μέλλον της χώρας αυτής ".


"Επειδή αντί να σταματήσει η πυρά όπως υποσχέθηκε ο Πρόεδρος Ποροσσένκο, κάποιες δηλώσεις ακούγονται από το Κίεβο εκ μέρους των στρατιωτικών δυνάμεων ότι θα κηρυχθεί μια προσωρινή ειρήνευση να μπορέσουν οι «αυτονομστές» όπως τους αποκαλούν, να φύγουν από το έδαφος της Ουκρανίας ", επέστησε την προσοχή ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

"Δεν είναι πια ο εθνικός διάλογος, δεν είναι καν συνομιλίες με συμμετοχή όλων των περιοχών», είπε ο Λαβρόφ. «Στην ουσία είναι η εθνική κάθαρση ". "Και τρέφω πολλές ελπίδες ότι ο Ποροσσένκο δε θα υπακούσει εκείνους που εκτρέφουν τα σενάρια αυτά ", πρόσθεσε ο Ρώσος Υπουργός.

Ο επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε τα συλλυπητήριά του λόγω του θανάτου του δημοσιογράφου του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Ίγκορ Κορνελιούκ λόγω των βομβαρδισμών κοντά στο Λουγκάνσκ και αποδοκίμασε όλες τις ενέργειες που πραγματοποιεί το Κίεβο σχετικά με δημοσιογράφους.

"Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους συναδέλφους και συγγενείς του θανόντος δημοσιογράφου του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Ίγκορ Κορνελιούκ, σε όλους που προσπαθούν να μεταδίδουν την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία ", είπε ο Λαβρόφ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ