2014-06-18 18:55:30
Φωτογραφία για Πάτρα: Κατάμεστος ο ναός του Αγίου Ανδρέα στο τελευταίο αντίο για την 14χρονη Νεφέλη
Μέσα σε βαρύ κλίμα οδύνης και παρουσία πλήθους κόσμου, τελέστηκε μετά τις 2 το μεσημέρι στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών η εξώδιος ακολουθία για την 14χρονη Νεφέλη Ηλιοπούλου, το όμορφο κοριτσάκι του Πατρινού δικηγόρου Τάκη Ηλιόπουλου και της εκπαιδευτικού Έφης Ράπτη που έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη και πόνο στους οικείους του, στους συμμαθητές και δασκάλους του στο σχολείο αλλά και σε όλη την Πατραική κοινωνία.

Ο ναός του Αγίου Ανδρέα γέμισε από κόσμο που έσπευσε να πει το τελευταίο αντίο και να αποχαιρετήσει την μικρή Νεφέλη, μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου που έδωσε ένα γενναίο αγώνα ενάντια στον καρκίνο χωρίς ωστόσο στο τέλος να τα καταφέρει.

Τον επικήδειο λόγο για την μικρή Νεφέλη, το γλυκό κορίτσι που ταξίδεψε στους ουρανούς αλλά η θύμηση του θα μείνει παντοτινή, εκφώνησε συγκινημένη στην διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Καστριτσίου όπου και πήγαινε σχολείο η μικρή Νεφέλη Ηλιοπούλου.


Πολλά ήταν τα στεφάνια που κατατέθηκαν στην μνήμη του κοριτσιού ενώ απαρηγόρητοι ήταν οι γονείς του αλλά και οι παππούδες του. Γιαγιά της Νεφέλης είναι η γνωστή στην Πατραική κοινωνία Μαρία Τσουκαλά – Ηλιοπούλου, από την ενασχόληση της με τα πολιτιστικά πράγματα και το καρναβάλι.

Ανάμεσα στον κόσμο που κατέκλυσε το ναό και συλλυπήθηκε τους οικείους της μικρής Νεφέλης, ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, ο τέως Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό συμβούλιο και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος, κ.α.

Παράκληση της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο τμήμα της Πάτρας του Συλλόγου Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Η ταφή της Νεφέλης Ηλιοπούλου θα γίνει στο νεκροταφείο της Τράπεζας Αιγίου. Η οικογένεια του Τάκη Ηλιοπούλου έχει ένα ακόμα παιδάκι, την μικρή Εμέλεια.

Η Νεφέλη Ηλιοπούλου ήταν μαθήτρια της Β΄ τάξεως του Γυμνασίου Καστριτσίου, αγαπούσε πολύ τη μουσική, ιδιαίτερα την χιπ-χοπ και το καρναβάλι, έπαιζε φλάουτο ενώ είχε λάβει μέρος και σε θεατρικές παραστάσεις ως ερασιτέχνης ηθοποιός. Ήταν ο τελάλης του "Κομιτάτου", ήταν αθλήτρια, έμαθε να κολυμπά στον Ν.Ο.Π., αγαπούσε τη θάλασσα, έκανε μπαλέτο, έπαιξε τένις και έκανε στίβο στον αθλητικό σύλλογο «Κούρο».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ