2014-06-19 02:10:04
Φωτογραφία για Σπασμένα όργανα και ξερά χορτάρια σε παιδικές χαρές της Τρίπολης [video]
Πλήρως εγκαταλελειμμένες και επικίνδυνες είναι κάποιες παιδικές χαρές στην Τρίπολη. Σπασμένα όργανα και ξερά χορτάρια συνθέτουν την εικόνα που παρουσιάζουν με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλείς για τα παιδιά.

Η κάμερα του kalimera-arkadia.gr βρέθηκε σε δύο από αυτές, στην οδό ΟΗΕ και στο συνοικισμό Κολοκοτρώνη και κατέγραψε εικόνες και βίντεο, ενώ συνομίλησε και με παιδιά που έπαιζαν με τους φίλους τους στη μία παιδική χαρά και εξήγησαν ότι είναι επικίνδυνη, ζητώντας να φτιαχτεί.

Με εντολή του Υπουργού Εσωτερικών μέχρι το τέλος του μήνα οι δήμοι θα πρέπει να έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου όλες οι παιδικές χαρές να λειτουργούν με ασφάλεια για να μη συμβούν ατυχήματα (όπως συνέβη πρόσφατα με το τραγικό πειρστατικο στο Ελληνικό).

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 12 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος περί εκτέλεσης εργασιών για τη συντήρηση των παιδικών χαρών του δήμου, προϋπολογισμού 27.800 ευρώ, ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να πιστοποιηθούν οι παιδικές χαρές με τις προδιαγραφές που έχει θέσει το υπουργείο, αλλά τουλάχιστον πρέπει να επισκευαστούν.


Με τη σειρά του ο Γιώργος Καρλής είπε ότι μόνο 3-4 παιδικές χαρές πληρούν αυτές τις προδιαγραφές και ότι όλες οι άλλες πρέπει να κλείσουν. Αυτό βέβαια δε μπορεί να συμβεί, γι' αυτό θα πρέπει να συντηρηθούν και όσα όργανα δεν μπορούν να επισκευαστούν και είναι επικίνδυνα, να απομακρυνθούν.

Ωστόσο οι δήμοι βρίσκονται εν' αναμονή της ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης από το Υπουργείο, δεδομένου ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να δοθούν από το κράτος τα απαιτούμενα κονδύλια.
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ