2014-06-19 06:58:05
Φωτογραφία για Σχεδόν αμετάβλητες οι ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή της απόφασης της Fed
Μικρές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Fed για τη νομισματική πολιτική, ενώ οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου καταγράφουν κέρδη εν μέσω της συνεχιζόμενης βίας στο Ιράκ.

Μικρές μεταβολές και στη Wall.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,18% στις 6.779 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε άνοδο  0,10% στις 9.930 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 0,13% στις 4.530 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε κέρδη 0,15% στις 22.030 μονάδες ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,48% στις 11.112 μονάδες.

Ο Stoxx 600 υποχώρησε 0,12% στις 346 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός FTSEurofirst 300 έκλεισε αμετάβλητος στις 1.387,64 μονάδες, με τους επενδυτές να αναμένουν πότε η Fed θα αποφασίσει την αύξηση των επιτοκίων.

"Οι ευρωπαϊκές αγορές είναι συγκρατημένα αισιόδοξες ενόψει της ανακοίνωσης της Fed απόψε", λέει στο Bloomberg o Richard Hunter, επικεφαλής μετοχών στη  Hargreaves Lansdown, στο Λονδίνο. “Λεπτομέρειες για περαιτέρω tapering από τη Fed ενδέχεται να ανακοινωθούν, κάτι που θα σηματοδοτούσε την εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Οι ανεπτυγμένες οικονομίες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, παρά τους τωρινά γεωπολιτικά ρίσκα".


Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρόκειται να μειώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων  κατά 10 δισ. δολ. μηνιαίως στα 35 δισ. δολάρια. Παράλληλα,  θεωρούν ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν ταχύτερα από  ό,τι πιστεύουν οι επενδυτές, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ κινείται ανοδικά.

Νωρίτερα, στο Τόκιο σημειώθηκε άνοδος του Topix για δεύτερη ημέρα, παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για το εμπόριο τον μήνα Μάιο. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 2,7% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, σημειώνοντας πτώση για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 3,6%, έναντι πρόβλεψης για αύξηση 1,7%.

Ο ενεργειακός κλάδος καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των εταρειών που απαρτίζουν τον Stoxx 600, καθώς οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε διιυλίστηριο στο βόρειο Ιράκ λόγω των συγκρούσεων.

Η Shell, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ευρώπης, ενισχύθηκε 1,77%. Η BG Group, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βρετανία, σημείωσε άνοδο 0,56%. Η Vestas Wind Systems, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών, καταγράφει κέρδη 2,4%.

Η μετοχή της Ryanair Holdings σημείωσε πτώση 2,64%, στα 6,864 ευρώ, μετά την ανακοίνωση του διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας ότι η αεροπορική ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το 20% του operator των ισπανικών αεροδρομίων, Aena Aeropuertos SA. Η μετοχή της Rheinmetall AG σημείωσε άνοδο 2,10% στα 51,99 ευρώ. Η γερμανική εταιρεία αμυντικών συστημάτων θα υπογράψει μια συμφωνία ύψους 2,7 δισ. ευρώ για την αγορά τανκς με την Algeria, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.

Η Daily Mail and General Trust ενισχύθηκε 3,07%, καθώς η μονάδα της, Zoopla Property Group, σημειώνει άνοδο κατά το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο.

Η Boliden καταγράφει κέρδη 3,53% μετά την αναβάθμισή της από τη  Nordea Bank.

H WPP υποχώρησε 2,02%, οδηγώντας χαμηλότερα τις εταιρείες, που σχετίζονται με media, στον Stoxx 600.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γενική πρόγνωση καιρού
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γενική πρόγνωση καιρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ