2014-06-19 08:36:12
Φωτογραφία για Συνεχίζεται η άνοδος στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής - Αναλυτικοί πίνακες
Ανοδική τάση παρουσιάζει η παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιριών για τον κλάδο ζωής μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 με αύξηση 3,6% σε αντιστοιχία με το ίδιο διάστημα του 2013 ενώ συνολικά η παραγωγή ασφαλίστρων μέσα στο ίδιο διάστημα παρουσιάζει μείωση 3,6% με τον κλάδο κατά ζημιών να έχει πτώση 8,3%.

Αναλυτικά

Η ΕΑΕΕ συνεχίζει την έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων συμβολαίων) και την επιστροφή ασφαλίστρων λόγω ακυρώσεων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της.

Στο πλαίσιο αυτό, ενσωματώθηκαν στην έρευνα τα στοιχεία μηνός Απριλίου του 2014. Συνολικά ανταποκρίθηκαν 58 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη οι οποίες συγκέντρωναν το 91,3% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 98,7% των ασφαλίσεων Ζωής το 2012. Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 21 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής και 48 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.


Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά (κατόπιν προσαρμογής των δεδομένων του προηγούμενου χρονικού διαστήματος με νεώτερες απαντήσεις), από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής ασφαλίστρων των μηνών Ιανουαρίου έως Απριλίου 2014 των ανωτέρω 58 επιχειρήσεων με τις αντίστοιχες της ίδιας περιόδου για το 2013 των ιδίων επιχειρήσεων, προκύπτουν τα παρακάτω:

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία της έρευνας προκύπτουν από τις δηλώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς ελεγκτές.

Στον πίνακα που ακολουθεί καταγράφονται οι μηνιαίες μεταβολές των ασφαλίσεων Ζωής και Ζημιών, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013:

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον μήνα Απρίλιο του 2014, οι ασφαλίσεις Ζωής παρουσίασαν αύξηση παραγωγής σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Είναι ο δεύτερος μήνας του 2014 και ο πέμπτος μήνας από τον Αύγουστο του 2013 που καταγράφεται αύξηση στις ασφαλίσεις Ζωής σε μηνιαία βάση.
asfalisinet.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ