2014-06-19 22:16:04
Φωτογραφία για Ν. Κακλαμάνης: «Αβέβαιο το μέλλον της Ορχήστρας των Χρωμάτων του Μάνου Χατζιδάκι»
Την ανησυχία του για το μέλλον της Ορχήστρας των Χρωμάτων, 20 χρόνια μετά το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, εκφράζει ο βουλευτής Α’ Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης, με επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε στον υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο Ν. Κακλαμάνης επισημαίνει την καθυστέρηση ένταξης της Ορχήστρας των Χρωμάτων σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, όπως έχει ζητήσει η διοίκηση της Ορχήστρας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί η λειτουργία της.

Ο βουλευτής υπενθυμίζει ταυτόχρονα, ότι έχουν ήδη παρέλθει 6 μήνες από τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, -σε παλαιότερη ερώτησή του (17/12/13)-, ότι θα κινηθεί προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης, που θα διασφαλίζει τη σημαντική και ζώσα παρακαταθήκη του Μάνου Χατζιδάκι, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στην Ελλάδα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

Πολιτισμού & Αθλητισμού,


κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

ΘΕΜΑ: «Ορχήστρα των Χρωμάτων»

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Στις 15 Ιουνίου 2014 συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την ημέρα, που ο Μάνος Χατζιδάκις «έφυγε» από κοντά μας, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο και την Ορχήστρα των Χρωμάτων, προκειμένου να το διατηρήσει αναλλοίωτο.

Δυστυχώς, όμως και παρά τον διορισμό του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, τα συσσωρευμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Ορχήστρα των Χρωμάτων, δεν δύναται να αντιμετωπιστούν, χωρίς κάποιας μορφής οικονομική ενίσχυση.

Η καθυστέρηση, που έχει ήδη υπάρξει μετά και από την αλλαγή της ηγεσίας στο Υπουργείο Πολιτισμού, απειλεί ακόμη και την ύπαρξη της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Μοναδική λύση φαίνεται να είναι η έγκριση της αίτησης για ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Έγκριση όμως, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί.

Yπενθυμίζω, ότι, στις 11 Οκτωβρίου 2013, είχα καταθέσει ερώτηση, στην οποία ρωτούσα σχετικά με την πρόταση που είχε καταθέσει η διοίκηση της Ορχήστρας των Χρωμάτων, για χρηματοδότηση της από το ΕΣΠΑ.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρας, στις 31 Οκτωβρίου 2013, είχε απαντήσει ότι αρμόδιο ήταν το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2013, στη Βουλή, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, απαντώντας στην ερώτησή μου, ανέφερε ότι είχαν συζητηθεί τρόποι και διαδικασίες για το πως μπορεί η Ορχήστρα των Χρωμάτων να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, διαβεβαίωνε ότι θα κινηθεί το υπουργείο προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης, που θα διασφαλίζει τη σημαντική και ζώσα παρακαταθήκη του Μάνου Χατζιδάκι, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το 2014 είναι η χρονιά που συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του. Άρα το οφείλουμε στη μνήμη του, το οφείλουμε στο έργο του, το οφείλουμε στη μεγάλη του προσφορά στον πολιτισμό».

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σε - Σε ποιο σημείο βρίσκεται η αίτηση της Ορχήστρας των Χρωμάτων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ;

2. - Προτίθεται η Κυβέρνηση να προβεί σε άλλες ενέργειες, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα της Ορχήστρας των Χρημάτων; Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ