2014-06-20 12:09:05
Φωτογραφία για Ανοίγει η χρηματοδότηση κοινωνικών δράσεων στους δήμους
Προτάσεις για καινοτόμες κοινωνικές πολιτικές μπορούν να υποβάλουν μέχρι στις 30 Ιουλίου δήμοι, περιφέρειες... δημόσιοι φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, φορείς παροχής υπηρεσιών για να ενταχθούν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία (EaSI) 2014 -2020. 

Οι προτεινόμενες δράσεις μπορούν να αφορούν τη φροντίδα των παιδιών, τη μακροχρόνια φροντίδα, τις υπηρεσίες δημόσιας απασχόλησης, την κατάρτιση, τη δια βίου μάθηση, την υγειονομική φροντίδα, την κοινωνική βοήθεια, τη στεγαστική υποστήριξη και κοινωνική στέγαση και τις υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με το xtypos.gr.

Ωστόσο οι προτάσεις που μπορούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

- Να είναι προσαρμοσμένες με τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις των συστημάτων πρόνοιας των κρατών μελών.


- Να εισάγουν νέες πρακτικές, πολιτικές και να προβλέπουν στη μείωση του διοικητικού κόστους παροχής κοινωνικών υπηρεσιών. Να υπερβαίνουν δηλαδή τις θεσμοποιημένες υπηρεσίες και να προσφέρουν απευθείας υπηρεσίες στον πολίτη.

- Να ενισχύουν τις συνεργασίες και τις διευρυμένες συμπράξεις μεταξύ δημοσίων αρχών (σε κεντρικό, τοπικό και περιφερειακό επίπεδο) και κοινωνικών εταίρων, παρόχων κοινωνικών υπηρεσιών, πανεπιστημίων και ΜΚΟ.

Το πρόγραμμα το διαχειρίζεται άμεσα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα διατεθούν 10-14 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για δραστηριότητες κοινωνικής καινοτομίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ