2014-06-20 13:20:26
Φωτογραφία για Έρχεται η Λυσιστράτη με Καβογιάννη, Κοντογιώργη, Λουδάρο, Κωνσταντίνου και Τσαλταμπάση
Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, η πιο δημοφιλής και μεγαλοφυής σύλληψη αντιπολεμικής κωμωδίας του παγκόσμιου θεάτρου, ανεβαίνει το φετινό καλοκαίρι από έναν ιδιαίτερα κωμικό θίασο με επικεφαλής την Μαρία Καβογιάννη και θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα περιοδείας που έγινε γνωστό, η παράσταση θα έρθει στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας, στις 4 και 5 Αυγούστου 2014, στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ Πάτρας – θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ.

Όπως αναφέρει με χιούμορ δημοσίευμα του e-go.gr, σε ερωτική απεργία κατεβαίνουν η Μαρία Καβογιάννη, η Καίτη Κωνσταντίνου και η Νάντια Κοντογεώργη το φετινό καλοκαίρι, στο πλαίσιο της Αριστοφανικής Λυσιστράτης.

Η «Λυσιστράτη» ανεβαίνει και θα περιοδεύσει, σε σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Τσέζαρις Γκραουζίνις (ο οποίος είχε σκηνοθετήσει τον «Πλούτο» στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας πέρυσι) με τη Μαρία Καβογιάννη στην πρώτη της εμφάνιση στον εμβληματικό ομώνυμο ρόλο, τον Αντώνη Λουδάρο στον ρόλο του Πρόβoυλου, την Αιγιώτισσα στην καταγωγή Καίτη Κωνσταντίνου στον ρόλο της Κλεονίκης, τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ρόλο του Κινησία, τη Νάντια Κοντογεώργη που έλκει την καταγωγή της από τα Καλάβρυτα, ως Μυρίνη, τη Μαργαρίτα Βαρλάμου ως Λαμπιτώ και πολλούς ακόμη σπουδαίους ηθοποιούς.


Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη είναι μία από τις σπουδαιότερες κωμωδίες της παγκόσμιας δραματουργίας. Οι γυναίκες των αντιπάλων παραστάσεων (Αθηναίοι, Σπαρτιάτες και οι σύμμαχοί τους) αποφασίζουν – σε μια συναρπαστική αρχική σκηνή – να κατέβουν σε ερωτική απεργία, μην επιτρέποντας στους άντρες να τις αγγίξουν. Οι Αθηναίες με πονηριά καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, όπου φυλάγεται ο θησαυρός της πόλης και αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση. Από δω και πέρα ακολουθούν εκρηκτικά κωμικά επεισόδια, άλλοτε με λεπτό χιούμορ και άλλοτε σαν χοντρή φάρσα.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα, την Πέμπτη 3 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Μετάφραση – Απόδοση: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης

Στίχοι τραγουδιών:Γιώργος Μπακόλας

Επιμέλεια κίνησης:Δήμητρα Κρητικίδη

Επεξεργασία κειμένου: Ο μεταφραστής και οι ηθοποιοί της παράστασης

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Παίζουν ακόμα οι Θανάσης Κουρλαμπάς, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Δημήτρης Παπανικολάου, Θωμάς Γκαγκάς, Ελίνα Μάλαμα, Βασίλης Πουλάκος, Γεράσιμος Σκαφίδας.

Executive producer: Παναγιώτης Τρύφων.

Πριν την Πάτρα η παράσταση θα παιχθεί την Κυριακή 3 Αυγούστου, στο Αγρίνιο ενώ την Πέμπτη 7 Αυγούστου, θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Πηνειού, Θέατρο Μονής Αγ. Νικολάου Καβάσιλα, Ηλεία.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ