2014-06-20 15:23:15
Φωτογραφία για Εξηγήσεις για τα υποβρύχια έδωσαν οι εισαγγελείς διαφθοράς Παναδρέου και Ελευθεριανός
Εξηγήσεις για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα των υποβρυχίων και των ναυπηγίων Σκαραμαγκά, έδωσαν σήμερα στον εισαγγελά του Αρείου Πάγου οι εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας

του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Αιτία το διαβιβαστικό για την υπόθεση στη βουλή στο οποίο αναφέρεται πως «από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης, των Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου».

Από την πλευρά του Αρείου Πάγου διαρρέεται δυσαρέσκεια ως προς την χρήση της συγκεκριμένης διατύπωσης, καθώς οι εισαγγελείς δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διενεργήσουν έρευνα για πολιτικά πρόσωπα.

Ως προς την διατύπωση οι δύο εισαγγελείς φέρονται να είπαν ότι ήταν τυπική, καθώς χρησιμοποίησαν τα όσα αναφέρονται στον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι δεν προχώρησαν σε προκαταρκτική εξέταση και επομένως δεν μπορούσαν να κρίνουν αν υπάρχουν νέα στοιχεία, με την πλευρά της προϊσταμένης της Εισαγγελίας να υπογραμμίζει ότι «έγινε λάθος».


Αξίζει να σημειωθεί πως η φράση που προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ήταν το σημείο στο οποίο οι δύο εισαγγελείς ανέφεραν ότι «καθόσον από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης, υπουργών μελών της κυβέρνησης συγκεκριμένα των Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών κατά το χρονικό διάστημα από την 17-10-2010 και επόμενα». Ωστόσο, όπως υποστήριξαν στη συνέχεια, δεν έγινε προκαταρκτική εξέταση.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ