2014-06-20 17:00:13
Φωτογραφία για Από τον Πίνδαρο, στον Henry Purcell, στο σήμερα…
Ένα μουσικό ταξίδι, που διαπερνά τη μουσική ιστορία και φτάνει στο σήμερα Και γι’ αυτό διαχρονικό. Μια παράσταση  αυτοσχεδιαστική, ένας διάλογος  με την πλούσια μουσική κληρονομιά μεταξύ των αρχαίων και σύγχρονων μουσικών και φιλοσόφων. Ο συνθέτης και σολίστας επιθυμεί να τιμήσει την υπέρτατη γνώση και αλήθεια που κρύβεται στη μουσική και να υπενθυμίσει την παγκοσμιότητά της.

Με φωνή και καρδιά, o Αντώνης Μιτζέλος μαζί με δύο εξαιρετικούς ερμηνευτές, το  Βασίλη Λέκκα και τη σοπράνο Μαριάνθη Σοντάκη  επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τους θεατές - κοινωνούς μιας άκρως μουσικής, μυσταγωγικής εμπειρίας. Μαζί τους οι φωνές των παιδιών του Nεανικού  Xορωδιακού  Συνόλου Έμπνευσις, με μαέστρο την Έλενα Καντάρη, ένα παράθυρο στο μέλλον και στην ελπίδα.

Θα ερμηνεύσουν μουσική που γράφτηκε πριν από αιώνες από τον Πίνδαρο, οργανικά θέματα του συνθέτη (κάποια ανέκδοτα) με σημαντικές αναφορές στην αρχαία ελληνική μουσική, αγαπημένα τραγούδια του αλλά και επιλεγμένα, παγκοσμίως αναγνωρισμένα μουσικά θέματα, όπως η γνωστή άρια When I am laid in earth από την πρώτη όπερα που γράφτηκε ποτέ (1689) του Henry Purcell.


Σε ένα χώρο συμβολικό, στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, από τα σημαντικότερα Μουσεία του κόσμου στον τομέα της αρχαίας τέχνης, στον προαύλιο χώρο του, η  Κιθαρωδία, τολμηρή, σύγχρονη και λυρική, γίνεται μέσο διάδοσης της ''ψιλής κιθάρισης'', της Ελληνικότητας αλλά και της Οικουμενικότητας της Μουσικής.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Δρ Γεώργιος Κακαβάς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Αντώνης Μιτζέλος | ακουστική και ηλεκτρική κιθάραΒασίλης Λέκκας | φωνή Μαριάνθη Σοντάκη | σoπράνοΝεανικό Χορωδιακό Σύνολο ‘Εμπνευσις |Διεύθυνση Έλενα ΚαντάρηΚατερίνα Τεπελένα | βιολί και φλάουτοΔημήτρης Χωριανόπουλος | κρουστάΦωτισμοί | Azaad Χαραλάμπους

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ