2014-06-20 18:30:08
Φωτογραφία για Ζήτησαν την εξαίρεση της Προέδρου για μεροληψία σε βάρος των μεταναστών εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας
Την εξαίρεση της Προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών που έχει αναλάβει την εκδίκαση της υπόθεσης του αιματηρού επεισοδίου που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2013 στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας με τον πυροβολισμό 28 μεταναστών – εργατών γης από τους επιστάτες.

Το αίτημα της εξαίρεσης υπέβαλε στο Συμβούλιο των Δικαστών η Πολιτική Αγωγή με το αιτιολογικό πως η Πρόεδρος του Μ.Ο.Δ. κρατά μεροληπτική στάση υπέρ των κατηγορουμένων της συγκεκριμένης δίκης.

Έτσι η ακροαματική διαδικασία διεκόπη για περίπου δύο ώρες για την εξέταση του σχετικού αιτήματος, ενώ αποφασίστηκε και αποχή των υπολοίπων δικαστών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «προσβολή στην Πρόεδρο.

Τελικά το Συμβούλιο των Δικαστών χαρακτήρισε με βούλευμά του ως αβάσιμο το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής, υποβάλλοντας μάλιστα το δικαστήριο χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση του τρίτου εκ των τεσσάρων βασικών μαρτύρων κατηγορίας με τον ίδιο να υποστηρίζει τα ίδια όσα έλεγαν και οι άλλοι δύο.

Τελικά μετά από πολλά εμπόδια, η εκδίκαση της υπόθεσης διέκοψε και πάλι και θα συνεχιστεί 26 και 27 Ιουνίου.

Πηγή: patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ