2014-06-21 14:23:06
Φωτογραφία για Ισχυριζόταν ότι ήταν 123 ετών!
Σύμφωνα με διάφορα επίσημα έγγραφα, που είχαν ως βάση το πιστοποιητικό βάπτισής του, ο Φλόρες, ο οποίος πέθανε στο χωριό του, κοντά στη λίμνη Τιτικάκα, είχε γεννηθεί στις 16 Ιουλίου του 1890.

Η Βολιβία άρχισε να εκδίδει επίσημα πιστοποιητικά γέννησης το 1940 και οι αρχές δεν ήταν ποτέ σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την εικαζόμενη ηλικία του Φλόρες.

«Πέθανε χθες, στις εννέα το βράδυ», ανέφερε την προπερασμένη Τρίτη ο γιος του, Σεσίλιο Φλόρες, ο οποίος είναι σχεδόν 70 ετών. «Δεν ήταν σε θέση να σταθεί όρθιος, το πόδι του ήταν πρησμένο. Οι γιατροί μού είπαν ότι είναι από το διαβήτη», πρόσθεσε.

Μασούσε διαρκώς φύλλα κόκας

Ο Φλόρες έλεγε ότι όφειλε τη μακροζωία του στη διατροφή του με σπόρους κουινόα και μανιτάρια, που έβρισκε δίπλα στο ποτάμι, αλλά και στο διαρκές μάσημα φύλλων κόκας.

Ο υπερήλικας άντρας, όπως αναφέρει το protothema.gr, ζούσε σε μια καλαμένια καλύβα, σ' ένα χωριουδάκι σε υψόμετρο 4.000 μέτρων στις Άνδεις, ανατολικά της πρωτεύουσας Λα Παζ. Είχε πολεμήσει στον πόλεμο της περιόδου 1932-35, μεταξύ της Βολιβίας και της Παραγουάης, ενώ έζησε για λίγο καιρό στη Λα Παζ, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να συνηθίσει την πολύβουη πρωτεύουσα.

Ο επίσημος τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο που έζησε ποτέ ανήκει στη Γαλλίδα Ζαν Καλμάν, η οποία πέθανε σε ηλικία 122 ετών, το 1997, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ