2014-06-21 17:11:07
Φωτογραφία για Η συμφόρηση έφερε ένταση στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου του Πύργου!
Σε σοβαρό πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί η εξυπηρέτηση των ασθενών με ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου του Πύργου, αφού η έλλειψη ιατρικού προσωπικού λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας και ο μεγάλος όγκος ασθενών έχουν ως συνέπεια είτε να μη λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία τις προκαθορισμένες ημέρες είτε αρκετοί ασθενείς να μην εξυπηρετούνται την ημέρα που έχουν ραντεβού.

Χθες το μεσημέρι, σημειώθηκε ένταση στα ταμεία καθώς αρκετοί ασθενείς που είχαν «κόψει» εισιτήριο για τα ορθοπεδικά ιατρεία, περίμεναν από το νωρίς το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι, δίχως τελικά να εξεταστούν, αφού υπήρχε μόλις ένας γιατρός, ο οποίος προερχόταν από εφημερία και είχε ήδη εξετάσει 70 άτομα, με αποτέλεσμα να ζητήσουν να τους επιστραφούν τα 5 ευρώ που πλήρωσαν.

Κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, καθώς οι υπάλληλοι αφενός είχαν παραδώσει το ταμείο αφετέρου δεν έχουν την αρμοδιότητα για τέτοια ενέργεια χωρίς εντολή από τη διοίκηση.


Οι ασθενείς αποχώρησαν οργισμένοι, ωστόσο ύστερα από συνεννόηση με τον γιατρό που εξέταζε στα ιατρεία, θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα την ερχόμενη Τρίτη με βάση το εισιτήριο που έκοψαν χθες.

Ο κ.Παναγιώτης Καρανικολός δήλωσε στο patrisnews.com: «Ήρθα από τις 8:30, περίμενα 5 ώρες και τελικά δεν μπόρεσα να εξεταστώ. Δεν γίνεται να έρχομαι κάθε φορά από μακριά και να μην εξυπηρετούμαι» και πρόσθεσε με αρκετή δόση αυτοσαρκασμού: «Δεν έπρεπε τα “σαράβαλα” να προηγούνται στην εξέταση;»

Ο Άγγελος Αθανασόπουλος δήλωσε: «ήρθα με σπασμένο χέρι από το Λαμπέτι με το λεωφορείο, δεν κατάφερα να εξεταστώ και τώρα έχασα το δρομολόγιο της επιστροφής και αναγκαστικά θα πληρώσω ταξί».

Σημειώνεται ότι τα εξωτερικά ιατρεία της ορθοπεδικής κλινικής δεν λειτούργησαν στις 6 Ιουνίου λόγω έκτακτων χειρουργείων, με συνέπεια να αυξάνεται ο όγκος των ασθενών αντί να μειώνεται.

«Δεν αξίζει ούτε σε μένα ούτε σε εσάς να κάνω λάθος»

Η ολιγόλεπτη συζήτηση μεταξύ των  ασθενών και του γιατρού ήταν  χαρακτηριστική και ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο.

«Είστε 70 και είμαι ένας, με ελάχιστες ώρες ύπνου προερχόμενος από εφημερία. Ελλοχεύει κίνδυνος να κάνω λάθος, κάτι που δεν αξίζει ούτε σε σας ούτε σε μένα» φέρεται να δήλωσε o γιατρός, με τους ασθενείς να διαμαρτύρονται για την οργάνωση του νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες εξυπηρετούν κάθε φορά πολύ περισσότερους ασθενείς από το άτυπο «πλαφόν», ωστόσο η διοικητική δυσλειτουργία τους «δένει» τα χέρια.

Τι δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Β. Δημόπουλος

 Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας, Βασίλης Δημόπουλος δήλωσε στις Πρωινές Αιχμές (ΟΡΤ FM 92,3) ότι γνωρίζει το ζήτημα και επισήμανε ότι στόχος του είναι να τερματιστεί η διοικητική αταξία. «Είναι θέμα που έχει να κάνει με τη σωστή κατανομή του ιατρικού προσωπικού. Γνωρίζω ότι συμβαίνει και στοχεύω να το σταματήσω το συντομότερο δυνατόν».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ