2014-06-23 11:32:58
Φωτογραφία για Θα κάνεις μοσχαράκι ραγού και θα πεις κι ένα τραγού
Τι πιο καλοκαιρινό φαγητό από μοσχαράκι ραγού με πατάτες και κολοκυθάκια, τα μυρωδικά να έχουν κατακλύσει τα ρουθούνια, το κρασί να ρέει άφθονο, η παπάρα να έχει την τιμητική της και τα γέλια στο τραπέζι να δίνουν και να παίρνουν;

ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα

½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε κύβους μέτριους

1 μερίδα «Σπιτική» Σάλτσα για Ψητό της Knorr

½ κιλό πατάτες κομμένες σε τέταρτα και σοταρισμένες μέχρι να ροδίσουν

4 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια και σοταρισμένα ελαφρά μέχρι να ροδίσουν.

350ml ελαιόλαδο Αλτις Κλασικό για το μαγείρεμα

1 κρεμμυδάκι μέτριο ξερό κομμένο σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδου κομμένη σε λεπτές φέτες

1-2 κλαδάκια από φρέσκο θυμάρι

1 φύλλο φρέσκιας δάφνης

2-3 κόκκους μπαχάρι

½ ποτ. κρασιού λευκό ξηρό κρασί

χυμό από ένα ζουμερό φρέσκο λεμόνι ή μοσχολέμονο


Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

500ml ελαιόλαδο Αλτις Κλασικό για το σοτάρισμα των λαχανικών ( πατάτες & κολοκυθάκια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Kόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια, το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Στη συνέχεια το καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη για λίγο.

Σε ένα σκεύος κοντό και φαρδύ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να θερμανθεί καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια από το μοσχαράκι. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και να ξεκολλούν από μόνα τους από το σκεύος.

Παράλληλα προσθέτουμε τις φέτες από το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο θυμάρι, τη δάφνη και το μπαχάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα τους σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.

Κατόπιν σβήνουμε το μοσχαράκι με το κρασί και το χυμό από το λεμόνι και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει το μοσχαράκι. Σκεπάζουμε με καπάκι το σκεύος και μαγειρεύουμε μέχρι τα υγρά της σάλτσας να αρχίσουν να μειώνονται και το κρέας να είναι τρυφερό και μαλακό.

Τέλος, προσθέτουμε τη «Σπιτική» Σάλτσα για Ψητό της Knorr και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η σάλτσα ψητού και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Κατόπιν, προσθέτουμε τις σοταρισμένες πατάτες και τα κολοκυθάκια με μισό ποτήρι ζεστό νερό.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία με σκεπασμένο το σκεύος. Ανακινούμε το σκεύος κατά διαστήματα έως ότου δέσει η σάλτσα και τα λαχανικά με το κρέας μαγειρευτούν καλά.

Συνταγή: knorr.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ