2014-06-23 15:15:07
Φωτογραφία για Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Μίσθωση οικοπεδικής έκτασης (περίπου 17.000τμ) στην περιοχή του Δενδροποτάμου
Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης: "Σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς καμία απολύτως ενημέρωσή μας, ο... δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την μίσθωση οικοπεδικής έκτασης (περίπου 17.000τμ) στην περιοχή του Δενδροποτάμου στα όρια του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και στο όριο του Θαλάσσιου μετώπου του Δήμου μας προκειμένου να εγκατασταθεί σ’ αυτήν το Κέντρο Μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων Υλικών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κου Γιάννη Μπουτάρη και του αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας κου Θανάση Παππά, κατά την πρόσφατη συνάντησή μας, στο συγκεκριμένο σημείο θέλουν να μεταφέρουν τις διάσπαρτες σήμερα σχετικές με την ανακύκλωση εγκαταστάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης και ειδικότερα η μονάδα επεξεργασίας–διαχείρισης ογκωδών-αποβλήτων αλλά και μονάδες κομποστοποίησης. Επίσης εκεί θα φυλάσσονται διαχωρισμένα τα διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά μέχρι την τελική διάθεσή τους στα ρεύματα ανακύκλωσης ή εκποίησή τους από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.


Στις 17.6.2014 εγκρίθηκε ομόφωνα από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης η τροποποίηση του ΓΠΣ της Δημοτικής Κοινότητας (Δ.Κ.) Μενεμένης, όπου καθορίζεται σαν Περιοχή Ειδικής Προστασίας (ΠΕΠ) το Θαλάσσιο Μέτωπο της Δημοτικής Ενότητας Μενεμένης του Δήμου μας και οριοθετείται νότια των γραμμών του ΟΣΕ (γραμμές «Μαμιδάκη»). Στην μελέτη που κατατέθηκε και που εγκρίθηκε λήφθηκαν υπόψη οι κατευθύνσεις του ΟΡΣΘ για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης Θεσσαλονίκης και αφορούν την «περιβαλλοντική αναβάθμιση και διαμόρφωση του θαλλάσιου Μετώπου από το Καλοχώρι ως την ΣΤ προβλήτα συμπεριλαμβανομένων των εκβολών του Δενδροποτάμου».

Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης δεν θα επιτρέψει την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής. Στο προηγούμενο χρονικό διάστημα έχει αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα ρύπανσης της περιοχής του Δενδροποτάμου και του Θαλάσιου Μετώπου της Περιοχής. Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί στο πενταετές προγραμματισμό του Δήμου είναι :

Η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του νέου ΓΠΣ της περιοχής.

Η εκπόνηση μελετών και εκτέλεσης έργων καθαρισμού και προστασίας του θαλάσσιου μετώπου.

Κατασκευή κρηπιδώματος ή αλιευτικού καταφυγίου για διευκόλυνση των ερασιτεχνών ψαράδων.

Θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτη την τακτική του Δήμου Θεσσαλονίκης να επιχειρεί να μεταφέρει λειτουργίες του μέσα στα διοικητικά όρια άλλου (δηλ. του δικού μας δήμου) εν αγνοία του. Δεν δεχόμαστε και δεν επιτρέπουμε με κανένα τρόπο την περαιτέρω επιβάρυνση τόσο της περιοχής μας όσο και της Δυτικής Θεσσαλονίκης ευρύτερα." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ