2014-06-23 16:21:05
Φωτογραφία για Ιστορίες Ζωής: Θα γεννήσω τα παιδιά μιας άλλης γυναίκας
Η Έλενα είναι 30 ετών. Χωρισμένη με ένα παιδί στην Δ´ Δημοτικού και άνεργη. Έκανε πολλές προσπάθειες να βρεί δουλειά αλλα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μέχρι που αποφάσισε να γίνει μητέρα για μια άλλη γυναίκα Πως αποφάσισες να γίνεις παρένθετη μητέρα;

Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Είχα κάνει συζήτηση με μια φίλη μου που ήταν δότρια ωαρίων. Σκέφτηκα ότι θα ήθελα κι εγω να το κάνω. Ήρθα σε επικοινωνία με έναν γιατρό και μου έκανε συζήτηση και για τον ρόλο της παρένθετης μητέρας. Μου άρεσε σαν ιδέα και είπα ότι θα με ενδιέφερε. Έτσι γνώρισα ένα ζευγάρι που ήθελε να κάνει παιδί με αυτόν τον τρόπο. Μόλις είδα και ένιωσα την θέληση τους να γίνουν γονείς, ενω οι ίδιοι δεν μπορούσαν, δέχτηκα να τους βοηθήσω. Έκανα εξετάσεις για να δω αν μπορώ να το κάνω, πήγαμε στα δικαστήρια για να είμαστε απολύτως νόμιμοι και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες. Μάλιστα μου έδωσαν και μια χρηματική βοήθεια για να με ευχαριστήσουν για την βοήθεια μου. Πολύ γρήγορα μένω έγκυος και σήμερα περιμένω τα δίδυμα παιδιά του ζευγαριού. Είμαι στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης μου.


Πως είναι όλη αυτή η εμπειρία για σένα;

Είναι πολύ όμορφο. Μεγαλώνουν μέσα μου δύο παιδιά που ξέρω ότι δεν είναι δικά μου. Πολύ περίεργο συναίσθημα. Τα αγαπάω αλλά ξέρω καλά ότι αυτά τα παιδιά δεν θα μου ανήκουν. Ανήκουν σε άλλους ανθρώπους απλά εγώ είμαι το μέσον για να έρθουν στη ζωή. Θα χαρώ πολύ να είναι όλη η οικογένεια ευτυχισμένη. Σε λίγες μέρες θα γεννήσω και περιμένω πως και πως να τα αντικρύσω. Και εγώ και οι γονείς του, οι οποίοι είναι καταπληκτικοί άνθρωποι. Θα ήθελα να σας πω κι άλλα για όλα αυτα που ζω αλλά θέλω να είμαι ιδιαίτερα προσεκτική.

Το παιδί σου πως αντέδρασε;

Αντέδρασε πολύ ήρεμα. Του εξήγησα όλη την αλήθεια με όσο πιο απλό τρόπο μπορούσα. Έδειξε να το καταλαβαίνει. Έπρεπε να το είχα εξηγήσει γιατί δεν θα ήθελα να έχει απορίες και να τα μάθει απο αλλού με άσχημο τρόπο.

Θα το ξανακάνεις στο μέλλον;

Ίσως. Δεν το αποκλείω. Αν μπορώ και πάλι γιατί όχι; Είναι μια εμπειρία με την οποία κάνω καλό και σε άλλους ανθρώπους.

thousandnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κοιλιά; Έτσι θα την ρίξεις!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κοιλιά; Έτσι θα την ρίξεις!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ