2014-06-23 20:09:11
Φωτογραφία για Ο 14χρονος Κλεόπας προέβλεψε το μακελειό στον Στρόβολο
Ανατριχιαστικές είναι οι νέες λεπτομέρειες που έρχονται στο φως, μετά το μακελειό που έγινε στο Στρόβολο Κύπρου στις 18 του Ιουνίου, όπου πατέρας μετά από λογομαχία με τη σύζυγό του, δε δίστασε να τραβήξει όπλο να σκοτώσει τη γυναίκα του και την ίδια του την κόρη και λίγο πριν αυτοκτονήσει, να τραυματίσει σοβαρά με το στρατιωτικό τυφέκιο –που του είχε χορηγήσει η Εθνική Φρουρά της Κύπρου- το γιο του.

Όλα αυτά διαδραματίστηκαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια αρκετού κόσμου. Πέντε μέρες πέρασαν από το εφιαλτικό εκείνο απόγευμα και ο πόνος των συγγενών, δεν έχει τελειωμό.

Μετά τον εφιάλτη πάντως, μια αχτίδα φωτός αρχίζει να αχνοφαίνεται σήμερα, καθώς η κατάσταση της υγείας του μικρού Κλεόπα Πιττή (που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας), δείχνει να καλυτερεύει.

Ο 14χρονος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη μεγαλόνησο και σύμφωνα πάντα με τους θεράποντες ιατρούς νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Ο μικρός Κλέοπας Πιττής, ήταν αυτός που πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητο, στο οποίο άφησε την τελευταία της πνοή η μητέρα του ενώ αμέσως μετά είδε την 9χρονη αδελφή του να σωριάζεται νεκρή στο μπροστινό μέρος του οχήματος.


Το παιδί, χρίζει συνεχούς ιατρικής φροντίδας καθώς οι σφαίρες από το όπλο του πατέρα του, διαπέρασαν την ωμοπλάτη του, χωρίς ευτυχώς να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στους πνεύμονες, ενώ ήδη στο νοσοκομείο υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από εμπειρότατη ομάδα ψυχολογίας που είναι έτοιμη να προσφέρει ειδική ψυχολογική στήριξη και τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς του κράτους, να προτίθενται να λάβουν σημαντικό ρόλο σ’ ένα ευρύ φάσμα ενεργειών. Δίπλα στο παιδί βρίσκονται συνεχώς οι θείες του και οι παππούδες του.

Φοβόταν ότι ο πατέρας του θα τους έκανε κακό

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και μαρτυρίες από φιλικά προς την οικογένεια πρόσωπα στην Κύπρο, ο μικρός τον τελευταίο καιρό δεν ήθελε καν να αντικρύσει τον πατέρα του, διότι φοβόταν ότι μπορεί να του κάνει κακό. Είτε σ’ αυτόν είτε στη μητέρα του, η οποία είχε φύγει από το σπίτι μετά τη διάλυση της σχέσης τους, λόγω προβληματικής συμπεριφοράς του 41χρονου έναντι της συζύγου του. Και μάλιστα ο Κλέοπας, τις φοβίες του αυτές, τις είχε εκμυστηρευτεί και σε γνωστή ψυχολόγο, με την οποία είχε επικοινωνήσει λίγες μέρες πριν από το απόγευμα του τρόμου. Μάλιστα όταν ο 41χρονος πατέρας του (υδραυλικός στο επάγγελμα), του είχε τηλεφωνήσει και προ ημερών ξανά για να συναντηθούν, η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική. «Όταν σε πεθυμήσω εγώ θα έρθω», φέρεται να του είπε ο γιος του.

Το απόγευμα του τρόμου Μετά από επανειλημμένες αποτυχημένες προσπάθειες, του πατέρα Ανδρέα Πιττή, να συναντηθεί με τη γυναίκα και τα παιδιά του, το θανάσιμο όπως αποδείχθηκε ραντεβού, με την οικογένειά του, δόθηκε τελικά το μεσημέρι της 18ης Ιουνίου, με την πρόφαση ότι θα πήγαιναν μία βόλτα στη θάλασσα. Αντ’ αυτού όμως ο δράστης και αυτόχειρας, τους γύριζε για δύο ώρες, στα στενά της πόλης συνομιλώντας με τη γυναίκα του, την οποία και κάλεσε να γυρίσει πίσω στο σπίτι τους. Κάποια στιγμή όμως, τα «αίματα άναψαν» κι ενώ το αυτοκίνητο βρισκόταν εν κινήσει, άρχισε να διαπληκτίζεται με τη σύζυγό του, η οποία του ζήτησε να κατέβει. Η γυναίκα όμως, δεν έμελλε να βγει ποτέ από το αυτοκίνητο. Ο Ανδρέας Πιττής σταμάτησε το όχημα και την πυροβόλησε εξ’ επαφής. Το ίδιο έκανε και με την κόρη του που έτρεξε να κρυφτεί αλλά της έπεσε η τσαντούλα που κρατούσε στα χέρια της και σκύβοντας να την πιάσει, δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι. Τότε ο Κλέοπας βρήκε την ευκαιρία να βγει στο δρόμο και να τρέξει προς το πάρκο, όμως ούτε αυτός πρόλαβε. Σύμφωνα πάντως με κάποιες μαρτυρίες από το νησί, όταν ο μικρός έπεσε στο έδαφος προσπάθησε να μείνει ακίνητος για να ξεγελάσει έτσι τον πατέρα του, ο οποίος στρέφοντας το όπλο στο πρόσωπό του, αυτοκτόνησε…

Πηγή: Zougla
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ