2014-06-24 03:46:06
Φωτογραφία για Ινδία: Αύξηση δασμών εισαγωγής ζάχαρης στο 40%
Η Ινδία υπερδιπλασίασε τους δασμούς εισαγωγής ζάχαρης, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις συνθήκες για την εγχώρια βιομηχανία, η οποία «στενάζει» από τα βάρη των χρεών.

Οι τιμές της ντόπιας ζάχαρης αυξήθηκαν 1,5% μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι ο δασμός εισαγωγής θα αυξηθεί στο 40% από 18% και παράλληλα θα διευρυνθεί η επιδότηση των εξαγωγών εγχώρια ζάχαρης. Οι μετοχές των βιομηχανιών ζάχαρης στο εγχώριο χρηματιστήριο ενισχύθηκαν περίπου 10%.

Η απόφαση ελήφθη λόγω του έντονου λόμπι από τους εγχώριους παραγωγούς, που πιέζονται από τον ξένο ανταγωνισμό.

Η Ινδία πραγματοποιεί την μεγαλύτερη κατανάλωση ζάχαρης στον κόσμο αλλά και την δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγή, μετά την Βραζιλία. Η διεθνής αγορά «πνίγεται» τα τελευταία χρόνια από υπερπροσφορά με αποτέλεσμα η ινδική αγορά να έχει φορτώσει τεράστια αποθέματα.

Έτσι η ζάχαρη αποτελεί ένα από τα εμπορεύματα με μεγάλη πολιτική βαρύτητα και η αγορά περίμενε ότι η νέα κυβέρνηση της Ινδίας θα προχωρήσει σε αλλαγές στην εγχώρια στρατηγική ζάχαρης.

Την ίδια ώρα, οι αποφάσεις της χώρας προκαλούν έντονες διακυμάνσεις στην διεθνή αγορά ζάχαρης, και γι'αυτό οι traders και αναλυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο Νέο Δελχί.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ