2014-06-24 13:14:07
Φωτογραφία για Αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στο Ρέθυμνο
Αυξημένος είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σήμερα στο νομό Ρεθύμνου, αφού σύμφωνα με την... Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ν. Ρεθύμνου, ο βαθμός επικινδυνότητας θα είναι 3.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της: « Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ν. Ρεθύμνου σας ενημερώνει ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι Υψηλός, Κατηγορία Κινδύνου=3, αυτό σημαίνει, ότι, είναι πιθανόν, να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, οι οποίες εάν εκδηλωθούν θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν όταν οι τοπικές συνθήκες (Καιρικές συνθήκες –Μορφολογία Εδάφους), ευνοούν την εξέλιξή τους, όπως διαβάζουμε στο goodnet.gr.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του ν. Ρεθύμνης, όπως:

α. Με βάση τα προβλεπόμενα, να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.


β. Σε περίπτωση που αντιληφθούν την εκδήλωση πυρκαγιάς να ενημερώσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199 ή την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο 112.»

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα για το Ν. Ρεθύμνης: Ουδέν

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ – ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΔΕΙΚΤΗ UV- ΜΕΤΑΦ. ΣΚΟΝΗΣ

Πρόγνωση Μέγιστου Δείκτη UV (Πρόγνωση Επικινδυνότητας ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας), για τη Δυτική Κρήτη: 10 (Πολύ Υψηλός) στις 13:30 (Προσπαθήστε να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11:00 & 15:00. Επιβάλλεται η χρήση γυαλιών ηλίου και καπέλου.)

Πρόγνωση καιρού

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος. ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες –βορειοδυτικές διευθύνσεις από 4 έως 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Απο 19 εως 29°C και έως 32 βαθμούς στα νότια

Πρόβλεψη Μεταφοράς Σκόνης: Δεν προβλέπεται μεταφορά σκόνης.

Όπως προκύπτει από την ανάγνωση του Canadian Fire Index, η μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς παρουσιάζεται στα νότια του ν. Ρεθύμνης». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ