2014-06-24 23:50:34
Φωτογραφία για Έρχεται καύσωνας σε όλη την Ελλάδα
«Θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική έρχονται προς τη χώρα μας για να μας δώσουν τον πρώτο μίνι -τόσο σε ένταση όσο και σε διάρκεια- καύσωνα του φετινού καλοκαιριού» δηλώνει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές. Οπως εξηγεί, η θερμή εισβολή θα συνεχιστεί και αύριο, οπότε ο υδράργυρος θα ανέβει σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας στους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ η θερμότερη μέρα θα είναι η Πέμπτη, οπότε η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38 με 39 βαθμούς.

«Το βράδυ της Πέμπτης θα παρουσιαστεί μια μικρή πτώση του υδραργύρου, αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και την Παρασκευή στην ανατολική και νότια χώρα» επισημαίνει ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο καύσωνας θα απομακρυνθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οπότε δροσερές αέριες μάζες από την κεντρική Ευρώπη θα επαναφέρουν τη θερμοκρασία στα επίπεδα των 31-32 βαθμών Κελσίου.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την Αθήνα, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 36-37 βαθμούς αύριο Τετάρτη, τους 38-39 βαθμούς την Πέμπτη και τους 37-38 βαθμούς την Παρασκευή. Κάπως καλύτερα θα είναι τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Ο καύσωνας θα συνοδευτεί από αίθριο καιρό αλλά και υψηλή υγρασία, που θα κάνει εντονότερη την αίσθηση της ζέστης.

Πηγή: Espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ