2014-06-25 12:00:26
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚ Π...ΤΑΝΑ!
Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "sportdog.gr" για τη "φοβερή" Εθνική! Αποθέωση για Σωκράτη, Μανωλά, Τοροσίδη, Μανιάτη – Ποιος διεθνής έκανε την έκπληξη και τι λέει για Σάντος;

Αναλυτικά:

Είδα μια Εθνική φοβερή, μια Εθνική που επιτέλους έπαιξε μπάλα. Αυτή την μπάλα που μου αρέσει, την έξυπνη μπάλα, τη γρήγορη μπάλα. Ήταν πολύ καλή αμυντικά, έσβησε τα ατού των αντιπάλων, και με δυο μπαλιές έφευγε στην αντεπίθεση με 3 παίκτες. Ταχύτατες αντεπιθέσεις, οργανωμένες, διαβασμένες, χτύπαγε την Ακτή Ελεφαντοστού εκεί που πονούσε.

Ο Μανιάτης ήταν εκπληκτικός, έπεσε αποτελεσματικά πάνω στον Τουρέ, ο Παπασταθόπουλος ήταν τρομερός, με πείρα πια από τη Γερμανία που παίζει και με προσωπικότητα, ο Μανωλάς πολύ καλός, τα μπακ μας ήταν εξαιρετικά, ο Τοροσίδης και ακόμα περισσότερο ο Χολέμπας που ήταν το κάτι άλλο σε ειδικό ρόλο στις κόντρες, η δε έκπληξη ήταν ο Χριστοδουλόπουλος ο οποίος έκανε με τις μπούκες του τον αντίπαλο μπακ πουτάνα!


Δικαίωσε η Ελλάδα και τα Βαλκάνια αφού τα Βαλκάνια δεν υπάρχουν πια στο Μουντιάλ, είτε δεν πήγαν καθόλου εκεί, είτε οι χώρες που πήγαν, βγήκαν νοκ άουτ.

Η Εθνική μας ήταν μεταμορφωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της που δεν βλεπόταν. Ο Σάντος πήρε την ταυτότητα του αντίπαλου προπονητή, ο οποίος για εμένα δεν είναι προπονητής, την έκανε σκορποχώρι την Ακτή Ελεφαντοστού.

Από τα προηγούμενα ματς φαίνονταν τα κενά τους. Βαριά κορμιά, ένα ποδόσφαιρο παλαίμαχων, με πολλά κενά στην άμυνα και στα χαφ. Ο Σάντος διάβασε τα μειονεκτήματά τους και τους χτύπησε, δεν έχουν επαναφορές αυτοί, σε αντίθεση με την Κόστα Ρίκα που τώρα θα παίξουμε.

Ο προπονητής της Ακτής Ελεφαντοστού έκανε τραγικές αλλαγές, έβγαλε ο άνθρωπος τον Ζερβίνιο και τον Ντρογκμπά! Τους πιο καλούς παίκτες. Ανέβηκε όλη η ομάδα μας μετά.

Με την Κόστα Ρίκα η Εθνική μας θα δώσει τώρα μεγάλη μάχη. Δεν είναι Ακτή Ελεφαντοστού η Κόστα Ρίκα, είναι πολύ καλύτερη ομάδα.

Η Κόστα Ρίκα παίζει εκπληκτικά το 5-4-1 ή 5-3-2, δεινοπάθησαν οι ομάδες που την αντιμετώπισαν, τη λένε έκπληξη του Μουντιάλ αλλά εγώ βλέπω μία πολύ καλή ομάδα που παίζει το σύστημα με τους 5 πίσω όπως η Ολλανδία, το Μεξικό και η Χιλή. Και άλλες ομάδες παίζουν αυτό το σύστημα, αλλά αυτές οι 4 που είπα το κατέχουνε καλά.

Δεν θα βρεις τέτοιους διάδρομους με την Κόστα Ρίκα σαν και αυτούς που βρήκες με την Ακτή Ελεφαντοστού. Κλείνουν καλά πίσω, δεν σου αφήνουν χώρο, είναι γρήγορη ομάδα. Και βγαίνει με 4 παίκτες στις αντεπιθέσεις.

Κολομβία-Ουρουγουάη θα δούμε μπάλα. Ωραίες ομάδες. Έχω ξαναπεί ότι θεωρώ την Ουρουγουάη μεγάλη ομάδα, άξια θαυμασμού μία χώρα με πληθυσμό 4 εκατομμύρια μόνο. Σκληρό καρύδι, παίζει καλή άμυνα. Αν ανοιχτεί η Κολομβία -η οποία είναι επίσης πολύ καλή ομάδα- θα το πληρώσει. Ο Σουάρες θα το κολλήσει.

Για δύο ομάδες μόνο είχα μιλήσει με πολύ θετικά λόγια πριν αρχίσει το Μουντιάλ. Η μία ήταν η Γαλλία. Τη βλέπετε πώς πάει, είναι εκπληκτική. Με πολύ καλά σέντερ μπακ, με εξαιρετικό κέντρο και με έναν Μπενζεμά σε φοβερή κατάσταση.

Η άλλη ομάδα την οποία είχα αναλύσει πριν το Μουντιάλ με ύμνους ήταν η Ολλανδία. Τη βλέπετε και αυτήν τι κάνει.

Η τρίτη ευρωπαϊκή ομάδα που μπορεί να πάει ψηλά είναι η Γερμανία, αλλά μετά την 4άρα επί της Πορτογαλίας βγήκα και είπα ότι αν φτάσει τελικό αυτή η Γερμανία θα σημαίνει ότι δεν θα έχουμε δει καλό Μουντιάλ. Της έκανα σκληρή κριτική, κόντρα στο ρεύμα. Αμέσως μετά λοιπόν πήγε και έσπασε τα μούτρα της με την Γκάνα. Και ευτυχώς που έβαλε επιτέλους μέσα τον Κλόζε.

Ο Νεϊμάρ με έχει εντυπωσιάσει μέχρι τώρα. Ενώ στην Μπαρτσελόνα ήταν χάλια, μέσα στη χώρα του παίζει πολύ καλά. Η Βραζιλία πάντως έχει προβλήματα στην άμυνα.

Η Αργεντινή έχει τον Μέσι που την τραβάει μόνος του, ίσως να ήρθε η ώρα του να κάνει κάτι μεγάλο και με την Εθνική του. Οι άλλοι πάντως στην Αργεντινή ως τώρα δεν τραβάνε.

Τώρα αρχίζει το Μουντιάλ, τώρα θα δούμε μεγάλα ματς. Οι ευρωπαϊκές ομάδες τα έφτυσαν σε αυτό το Μουντιάλ, οι Νοτιοαμερικάνοι πάνε πολύ καλά. Έχει πολύ καλές ομάδες από την ήπειρο της Αμερικής.

Όποιος πει από τώρα ποιος θα πάρει αυτό το Μουντιάλ, δεν ξέρει μπάλα. Με τίποτα δεν μπορείς να διαλέξεις φαβορί από τώρα, είναι όλα ανοικτά.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ