2014-06-25 14:58:04
Φωτογραφία για Δοκιμάζοντας... όλα τα σκουπίδια της Ευρώπης! [video]
Ένα ιδιότυπο οδοιπορικό ξεκίνησε ένας 25χρονος Γάλλος ακτιβιστής ο οποίος διασχίζει διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις με το ποδήλατό του και τρώει μόνο φαγητά που βρίσκει πεταμένα στους κάδους Ο λόγος για τον Baptiste Dubanchet, που με αυτή τη κίνηση, έχει σκοπό να καταγγείλλει τη σπατάλη τροφίμων στον αναπτυγμένο κόσμο.

Ο νεαρός, ο οποίος κατάγεται από την πόλη της Tours, στην κεντρική Γαλλία, ξεκίνησε το ταξίδι του, από το Παρίσι στις 15 Απριλίου κι έχει ήδη διασχίσει το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Τσεχία.

Σύμφωνα με το σχέδιό του ο τελικός προορισμός του θα είναι η Βαρσοβία, η πρωτεύουσα της Πολωνίας, στην οποία φιλοδοξεί να φτάσει σε δυο εβδομάδες.

Ο 25Χχρονος έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που τιτλοφορείται  La faim du monde -η πείνα του κόσμου- και αναφέρετε στο σκοπό της περιπέτειάς του: "Να τρώω σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μόνο το φαγητό που πετούν στον σκουπιδοτενεκέ τα ξενοδοχεία, τα σούπερ μάρκετ, τα μανάβικα, για να δείξω πόσο φαγητό πηγαίνει χαμένο".


Κάθε φορά που φτάνει σε μια καινούργια πόλη, πηγαίνει σε φούρνους και σούπερ μάρκετ και ζητά να του δώσουν φαγητό που προορίζεται για τα σκουπίδια.

Η πιο δύσκολη χώρα, μέχρι στιγμής, ήταν η Τσεχία και ειδικότερα η πόλη Pilsen όπου επισκέφθηκε περίπου 50 μέρη, ώσπου να βρει κάποιο που να του δώσει να φάει.

Στη Γερμανία δε δυσκολεύτηκε να βρει τρόφιμα στο Βερολίνο, τα βρήκε σκούρα όμως στο Ντίσελντορφ.

Πηγή: odditycentral

La Faim du Monde από stefanelonikitelo Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ