2014-06-25 16:18:20
Φωτογραφία για Θέατρο Αιγείρας: Μετά από αιώνες «σιωπής»...
Η πρώτη μετά από αιώνες, θεατρική παράσταση στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας, πρόκειται να δοθεί το Σάββατο 28 Ιουνίου (ώρα 19.30)!

Μετά από εκατοντάδες χρόνια «σιωπής», ο χώρος θα φιλοξενήσει τη θεατρική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη «Η Γυναίκα τση Ζάκυθος», μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Σωματείου «Διάζωμα» που θα παρουσιαστεί σε 30 επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων και φορείς.

Το έργο που θα παρουσιαστεί, αποτελεί μεταφορά επί σκηνής του γνωστού ομώνυμου ποιήματος του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, με τη συνοδεία μουσικής και θεατρικού λόγου. Υπενθυμίζεται πως το Μάρτιο είχαν επισκεφθεί το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου, ο πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος, συνοδευόμενος από τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη, την ηθοποιό Όλια Λαζαρίδου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Γιώργο Λούκο, όπου και έγινε η επιλογή του χώρου έμπροσθεν του Αρχαίου Θεάτρου, ώστε να μην προκληθούν φθορές στα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ