2014-06-25 20:12:14
Φωτογραφία για ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΜΑΡΗ ΣΕ... ΚΑΜΠΕΛ!
Ο Ανδρέας Σάμαρης τόνισε σε δηλώσεις του οτι δεν πρόκειται να πάρει τηλέφωνο τον Κάμπελ, όμως αν το έκανε θα του έλεγε οτι η Ελλάδα θα κερδίσει, καθώς είναι καλύτερη Δεν με εντυπωσίασε οτι ένας rookie μπήκε και έπαιξε καλά. Αλλά το γεγονός οτι ήρθες μετά από 2 μήνες απραξίας. Πως κατάφερες να ξεψαρώσεις...

Είχα άγχος. Είναι διαφορετικό να μπαίνεις αλλαγή. Οι προπονήσεις αυτό τον ένα μήνα, με κράτησαν σε υψηλό επίπεδο. Με βοήθησαν και οι συμπαίκτες μου να μπω γρήγορα στις συνθήκες του αγώνα.

Το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό περίμενε Ντρογκμπά, Τουρέ... Είναι αδικημένοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές; Τους βοηθήσατε να σας μάθουν;

Τέτοια ματς βοηθάνε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές να φανούν στο κοινό. Η Ακτή έχει παίκτες παγκόσμιου βεληνεκούς. Η Εθνική ομάδα είναι ομάδα, δεν στηρίζεται σε παίκτες παγκοσμίου κλάσης και ατομικές προσπάθειες. Ίσως αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο να είναι η αρχή των Ελλήνων ποδοσφαιριστών για να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό.


Μπήκες αλλαγή, αλλά ήσουν 3ος στα χιλιόμετρα. Σου ταιριάζει να είσαι ένας παίκτης box to box; Μεταξύ συζητάτε αν μπορούμε να πάμε μακριά την βαλίτσα;

Για το box to box δεν ξέρω. Χθες ο προπονητής ζήτησε ομαδική δουλειά και οι συνθήκες έφεραν τα τρεξίματα. Μεταξύ μας λέμε οτι μπορούμε να πάμε μακριά. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό που έχουμε κάνει. Είμαστε μία ομάδα και δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Όταν ο ένας δεν μπορεί να τρέξει, τρέχει ο άλλος. Αυτό μας έδωσε τη νίκη.

Κατάλαβες τι έχει γίνει; Πως το διαχειρίζεσαι; Μπορεί να παίξεις βασικός;

Αυτό το αποφασίζει ο προπονητής. Η διαχείριση σημαντικό ρόλο. Στόχος από την κλήρωση ήταν να περάσουμε στους «16». Το χθεσινό παιχνίδι μας δίνει την ελπίδα να θέλουμε να συνεχίσουμε και πιο πέρα. Εγώ θα παραμείνω ταπεινός και θα συνεχίσω να δουλεύω το ίδιο, καθώς αυτά που κάνω στην προπόνηση αποδίδουν.

Επόμενος αντίπαλος η Κόστα Ρίκα, όπου παίζει ο πρώην συμπαίκτης σου ο Κάμπελ. Θα τον πάρεις τηλέφωνο;

Όχι, αν και έχω το τηλέφωνό του. Αν τον έπαιρνα θα του έλεγα καλή τύχη και οτι ο καλύτερος, που θα είναι η Ελλάδα, θα τους κερδίσει.

Η μόνες ομάδες που ξεκίνησαν με ήττα στην πρεμιέρα, ήταν η Ελλάδα και η Ουρουγουάη. Πόσο δύσκολο είναι;

Η εικόνα που είχαμε με την Κολομβία παρά την ήττα, μας βοήθησε. Την κοιτάξαμε στα μάτια και πιστέψαμε οτι μπορούμε να το κάνουμε. Αυτό που χρειαζόμασταν ήταν το ομαδικό πνεύμα και η ελληνική ψυχή. Όχι πως δεν τα είχαμε στο πρώτο ματς, αλλά όχι στον επιθυμητό βαθμό. Στα δύο τελευταία ματς ήμασταν ομάδα με τα όλα μας. Μας βοήθησε να σταθούμε στα πόδια μας.

Ο προπονητής έβγαλε μία αγωνία για το αν αντιμετωπίζεται χαλαρά την Κόστα Ρίκα. Έχεις αντιληφθεί κάτι τέτοιο;

Υπάρχει κλίμα σε εμάς ή σε εσάς. Ο προπονητής ξέρει οτι για να βγεις πρώτος σε έναν τέτοιο όμιλο σημαίνει οτι είσαι καλή ομάδα. Θα την σεβαστούμε. Σίγουρα δεν την περιμέναμε, αλλά θα παρουσιαστούμε σοβαροί. Είναι στους 16 του κόσμου και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Όχι σαν την έκπληξη της διοργάνωσης. Ίσως ο κόσμος να πιστεύει οτι είναι εύκολο επειδή δεν την γνωρίζουν, αλλά δεν θα είναι. Θα είναι πιο δύσκολο από την Ακτή. Δεν είμαστε επίφοβοι για κάτι τέτοιο.

Που αφιερώνεις το γκολ;

Σε όσους με βοήθησαν να φτάσω στην Εθνική. Στην οικογένειά μου, αλλά και σε όλους τους Έλληνες που είτε βγήκαν, είτε δεν βγήκαν στους δρόμους, το είχαν ανάγκη.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ