2014-06-26 00:03:23
Φωτογραφία για Η Sienna Miller… στα χνάρια της Angelina Jolie για τη Συρία
Η Sienna Miller επισκέφτηκε το πρόγραμμα Σύριων προσφύγων International Medical Corps την προηγούμενη βδομάδα στο Bekaa Valley του Λιβάνου Η 32χρονη ηθοποιός βρέθηκε στην πόλη για να τραβήξει την προσοχή της κοινής γνώμης στη συνεχιζόμενη συριακή κρίση αλλά η επίσκεψή της διακόπηκε βίαια όταν ένας βομβιστής πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλους 37 ανθρώπους.

Αυτή τη στιγμή, ο Λίβανος φιλοξενεί 1,1 εκατ. Σύριους πρόσφυγες και ως αποτέλεσμα αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη πόρων για τη συντήρηση και την περίθαλψή τους.

“Αυτές οι Σύριες οικογένειες έχουν χάσει αγαπημένους τους, τα σπίτια τους, τα προς το ζην και έγιναν μάρτυρες ανείπωτου τρόμου” είπε η Miller σε δήλωσή της “Σ’ αυτή την κρίση, οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν ήταν οι τοπικές κοινωνίες του Λιβάνου. Οι πολίτες που γενναιόδωρα προσέφεραν χώρο, φαγητό και πρόσβαση σε νερό, άνοιξαν τα κέντρα υγείας και τα σχολεία”


“Οι πιο ευάλωτοι είναι οι έγκυες γυναίκες και τα παιδιά κάτω των 5 ετών που δεν έχουν λάβει κανενός είδους εμβολιασμό κατά τη διάρκεια του πολέμου. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης επιδημίας στα καταλύματα καθώς η πρόσβαση σε καθαρό νερό, η προσωπική υγιεινή και η αποκομιδή των σκουπιδιών είναι ιδιαιτέρως δύσκολη. Ομάδες όπως τα International Medical Corps και δωρητές όπως οι ευρωπαϊκές επιτροπές καταφέρνουν απίστευτα πράγματα αλλά είναι σημαντικό ο κόσμος να μην ξεχνάει ούτε τη Συρία, ούτε το Λίβανο”.

ysterografa.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ