2014-06-26 07:45:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Το γιαπί, το πηλοφόρι το μυστρί… - Δείτε φωτο από την όμορφη γιορτή του Ε' Δημοτικού Παιδικού Σταθμού
Από μικρά στα βάσανα και ... κορίτσια και αγόρια του Ε’ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Πάτρας αναπαράστησαν στην καλοκαιρινή τους γιορτή, που έγινε την Πέμπτη 19 Ιουνίου στην αυλή του Σταθμού, τους αντρικούς και γυναικείους ρόλους της ελληνικής κοινωνίας μας.

Γινήκαν λοιπόν «μάγκες» και όπως λέει και το άσμα «Η δουλειά κάνει τους άντρες» το ριξαν και αυτοί στην πολλή δουλειά Εργατιά λοιπόν… και άλλα κορίτσια νοικοκυρές να απλώνουν στην γιορτινή πολύχρωμη αυλή τους την μπουγάδα ονειρεύοντας τον «άντρα που θα παντρευτούν….» και άλλες… χίπισσες ανέμελες να χορεύουν!!!

Και μέσα σε όλα αυτά; Τα παιδιά να αποδίδουν με θεατρικότητα σχετικές ατάκες κλεμμένες από τον ελληνικό κινηματογράφο!!!

Το μικρό τους φεστιβάλ με τραγούδι, χορό, θεατρικό διάλογο προχώρησε και παρακάτω… Οι δασκάλες του Ε’ Παιδικού Σταθμού αιτήθηκαν από τον μπερντέ να δώσει χώρο περισσότερο στη γυναίκα και …ο μάλλον αντροκρατούμενος μπερντές τελικά ανοίγει! Ο Κώστας Μακρής φιλοξενεί στο λευκό του σεντονάκι πολλές γυναίκες και άντρες. Βλέπουμε την Αγλαιτσα «να παίρνει τα πάνω της» και στη μικρή παράσταση γυναίκες και άντρες να αντιδικούν, να διαγωνίζονται …….μέχρι που ο Καραγκιόζης λήγει την αντιδικία μοιράζοντας επαίνους στα παιδιά.

Ένα πανηγύρι με μικρούς και μεγάλους, με αγόρια και κορίτσια με μπαμπάδες και μαμάδες σιγοτραγουδώντας να ανασύρουν εικόνες από τους παλιούς καλούς καιρούς….
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ