2014-06-26 10:24:05
Φωτογραφία για Δήλωση Στ. Ξουλίδου σχετικά με την αποτυχία του θεσμού της τράπεζας θεμάτων στις εξετάσεις της Α' Λυκείου
Με αφορμή την ολοφάνερη αποτυχία του νεοσύστατου θεσμού της Τράπεζας Θεμάτων στις εξετάσεις της Α’ Λυκείου, η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Απογοητευμένη παρατηρώ τις οδυνηρές συνέπειες του θεσμού της Τράπεζας Θεμάτων, που η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε τη φαεινή ιδέα να προωθήσει. Οι επιπόλαιες και ουκ ολίγες φορές αντιπαιδαγωγικές επιλογές παραπέμπουν την πλειονότητα των μαθητών σε επανεξέτασή τους σε συγκεκριμένα μαθήματα τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Δεν ήταν αρκετό για την ηγεσία του Υπουργείου να υποχρεώσει τους μαθητές από την Α’ Λυκείου σε εξετάσεις για τη μελλοντική εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έπρεπε να τους απογοητεύσει με απροσπέλαστα θέματα προς εξέταση και να τους προκαλέσει πνευματική και ψυχολογική σύγχυση. Αντί να τους παράσχει μόρφωση και ολόπλευρη παιδεία και καλλιέργεια, τους οδήγησε σε ένα ανελέητη εξεταστική διαδικασία χωρίς τέλος ανακόπτοντας τις ελπίδες και τα όνειρα για την αυριανή τους πορεία στο χώρο της εκπαίδευσης.

Με ανυπομονησία αναμένουμε την άμεση αντίδραση του νέου Υπουργού για την άρση της οποιασδήποτε αδικίας έχουν υποστεί οι μαθητές της φετινής Α’ Λυκείου».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ