2014-06-26 16:00:21
Φωτογραφία για Οι Έλληνες κάνουν αγορές μέσω υπολογιστή - Σημαντική αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου
Ο μέσος Έλληνας καταναλωτής περνάει έξω από τις βιτρίνες, στέκεται, ρίχνει μια ματιά, αλλά δύσκολα μπαίνει στο μαγαζί για να αγοράσει κάτι. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χάσει εντελώς την καταναλωτική του ζέση. Τα στοιχεία δείχνουν μια τάση προς το ηλεκτρονικό εμπόριο, δηλαδή την αγορά προϊόντων μέσω του υπολογιστή από τα γνωστά e-shop. Τη δυναμική του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα ανέδειξε ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης μιλώντας σήμερα Πέμπτη στο 3ο Συνέδριο e-business World 2014.

Ο κ. Κορκίδης τόνισε πως αν και περισσότερες από 5.500 νέες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν το διαδίκτυο ως κύριο συστατικό του επιχειρηματικού τους μοντέλου, ωστόσο το διαδίκτυο στην Ελλάδα συνεισφέρει μόνο στο 1,2% του ΑΕΠ, όταν στην ΕΕ το ποσοστό αυτό είναι στο 3,8%. Ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ ανάφερε πως το ηλεκτρονικό επιχειρείν και οι νέες τεχνολογίες είναι πλέον οι πιο δημοφιλείς επιλογές για πολλούς επιχειρηματίες. Στο σημείο αυτό τόνισε πως ο τζίρος του ηλεκτρονικού επιχειρείν στην Ελλάδα της κρίσης, αυξήθηκε το 2013 κατά 600 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα γράφει η ιστοσελίδα iefimerida.gr.


«Το e-εμπόριο δίνει τεράστιες ευκαιρίες στις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ τα mobile κανάλια ανοίγουν νέες αγορές για τους on-line επιχειρηματίες», είπε ο κ. Κορκίδης και προσέθεσε πως η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική αγορά για την ανάπτυξη της μεθόδου "PayPal" με αύξηση από το 29% των online καταστημάτων το 2012 στο 63% το 2014.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ