2014-06-27 11:44:05
Φωτογραφία για Καλά μαντάτα για τη γραμμή 4 του Μετρό
Καλά είναι τα νέα για την για την υλοποίηση της γραμμής 4 του Μετρό, καθώς πλέον το έργο φαίνεται να έχει μπει στην τελική ευθεία. Ο Υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοίδης δήλωσε προσφάτως πως έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων η οποία θα χρηματοδοτήσει το έργο, ενώ θα προχωρήσει και με ιδιωτικά κεφάλαια.

Σχετικά με αυτήν την εξέλιξη η Δημοτική Αρχή Γαλατσίου τονίζει πως δικαιώνονται οι αγώνες της για την υλοποίηση της γραμμής που θα περιλαμβάνει δύο στάσεις στην πόλη μας (Άλσος Βείκου - Παλαιό Τέρμα).

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ περήφανος που ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό, το οποίο θα περνάει από την πόλη μας. Πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει το Γαλάτσι και θα ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι θα εξυπηρετούνται καθημερινά. Δώσαμε ένα αγώνα ο οποίος σήμερα δικαιώνεται».


Η Γραμμή 4 του Μετρό θα εκτείνεται από το Άλσος Βεΐκου έως και τον Ευαγγελισμό, με 1 δισ. ευρώ. Το έργο προβλέπει τη δημιουργία 9 σταθμών, συνολικής έκτασης 8,9 χλμ.

Θα ξεκινά από το Άλσος Βείκου, διασχίζοντας τους σταθμούς: Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Πανεπιστήμιο, Κολωνάκι, καταλήγοντας στο σημερινό σταθμό του Ευαγγελισμού.

Στην πλήρη ανάπτυξή της η γραμμή θα περιλαμβάνει μάλιστα 29 σταθμούς καθώς θα υπάρχει σύνδεση Ευαγγελισμός – Μαρούσι με 10 σταθμούς - Άλσος Βεΐκου – Περισσός με 2 σταθμούς και Μαρούσι – Εθνική Οδός που θα περιλαμβάνει 3 σταθμούς ενώ θα φτάσει στην Εθνική Οδό περνώντας από τις περιοχές Πεύκης και Λυκόβρυσης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ