2014-06-27 20:43:19
Φωτογραφία για Πάτρα: Κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους - Τιμή εισιτηρίου
«Ιππόκαμποι, πειρατές, βαρκάδες, φεγγαρόλουστες γλυκόξινες καντάδες» καθώς και μια «… κόκκινη κλωστή που χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος» , αποτελούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τους προορισμούς, για το μαγικό ταξίδι που ξεκίνησε την Παρασκευή 27 και συνεχίζεται το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας και την ενότητα της κούκλας, θα πραγματοποιηθούν δυο εξαιρετικές παραστάσεις οι οποίες απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, το Σάββατο 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί «ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ» ηλικίας 6-12 ετών, το οποίο θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί , με δράση στο χώρο της έκθεσης κούκλας που ήδη πραγματοποιείται .

Στις 29 Ιουνίου (Κυριακή) στις 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η δράση «Το Κουκλοθέατρο από μέσα».

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

«Ιππόκαμποι, πειρατές, βαρκάδες, φεγγαρόλουστες γλυκοξινες καντάδες…» - Κουκλοθέατρο «ΧΑΡΧΟΥΤ»


Η Παράσταση «μιλάει» για τη ρύπανση της θάλασσας. Το καράβι-ναυάγιο, γίνεται κίνητρο παιχνιδιού, καθώς η δύναμη της φαντασίας των μικρών μας ηρώων και η ευρηματικότητά τους δημιουργούν σκηνές κωμικές, σκηνές με ρομαντισμό, με τραγούδια αγάπης (καντάδες), με αυτοθυσία, με αφοσίωση σ’ έναν υγιή σκοπό: Θέλουν να γίνουν «πειρατές», να δώσουν μάχη με το άδικο για να φτιάξουν ένα κόσμο καλύτερο!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 16 ΚΟΥΚΛΕΣ

Δράκος, Δρακάκι, Ιπποπόταμος, Ιπποποταμάκι, Ψαράκι, Γυρινάκι, Βάτραχος, Αλογίνα, Ελεφαντίνα, Καλαμαράκι-κιθαρίστας, Ιππόκαμπος, Αχινός, Άγκυρα, Σχοινί-χορευτής, Κόρη της θάλασσας, Άνθρωπος.

Παίζει ο Χρήστος Αυτσίδης

«Όταν η Κόκκινη Κλωστή χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος»

Μια παράσταση που παντρεύοντας το κουκλοθέατρο και την αφήγηση παραμυθιού, παρουσιάζει –διασκευασμένη- τη γνωστή ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας, αλλά και ένα λαϊκό παραμύθι από την Πελοπόννησο με τίτλο: «Το κεφάλι γαμπρός».

Κούκλες, αντικείμενα και άνθρωποι συναντιούνται σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει ο φόβος... στον κόσμο της Ελληνικής λαϊκής παράδοσης και μουσικής Η Ομάδα κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιού «φτουξελευτερία»

Η ομάδα κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιών ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ αποτελείται από τους: Αγγελική Γουναρίδη (εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων) και Κωσταντή Μιζάρα (ηθοποιό)

Η ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα τέλη του 2005 στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, όπου παρουσίασε ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια και διεξήγαγε εργαστήρι κατασκευής για τα παιδιά-θεατές της παράστασης.

Στόχος είναι η δημιουργία και η εκτέλεση παραστάσεων στις οποίες το θέατρο και το κουκλοθέατρο παντρεύονται με σκοπό την απόλυτη επικοινωνία κοινού και κουκλοπαιχτών.

Συντελεστές

Αφήγηση - κιθάρα: Κωσταντής Μιζάρας

Εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων: Αγγελική Γουναρίδη

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 «Ιππόκαμποι, πειρατές, βαρκάδες, φεγγαρόλουστες γλυκόξινες καντάδες...»

Ώρα έναρξης 9.30 μμ, Κουκλοθέατρο «ΧΑΡΧΟΥΤ»

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

(ηλικίες 6-12 ετών, αριθμός παιδιών : 50)

Ώρα έναρξης : 11.00 πμ, 12.30’ μ.μ. Δράση στο χώρο της έκθεσης.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 «Όταν η κόκκινη κλωστή χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος»

Ώρα έναρξης 9.30 μμ, Κουκλοθέατρο «Φτουξελεφτερία»

ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Ώρα έναρξης 11.00 πμ, Δράση στο χώρο της έκθεσης.

Η είσοδος στα εργαστήρια είναι ελεύθερη. Για την συμμετοχή των παιδιών σε αυτά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, Δηλώσεις συμμετοχής στην κ. Έφη Παϊζη τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00’ το πρωί έως τις 12.00’ το μεσημέρι (τηλέφωνο 2610-390-937) και τις ημέρες των εργαστηρίων στο ταμείο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Τιμή εισιτηρίου για τις παραστάσεις 5 ευρώ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ