2014-06-28 08:21:31
Φωτογραφία για Δεν τόλμησε ο πρωθυπουργός
Την ιστορική ευκαιρία να θέσει στους ευρωπαίους τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού για απαλλαγή από τη μέγγενη του μνημονίου, έχασε ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν συντάχθηκε στο προσκλητήριο που απηύθυνε ο ιταλός πρωθυπουργός, για χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας που προβλέπει πολύ αυστηρούς όρους δημοσιονομικής προσαρμογής. Αντίθετα επέλεξε να μείνει συνδεδεμένος με τη γερμανική μηχανή, δηλώνοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, ότι πρέπει να διατηρηθούν οι βασικές δομές του Συμφώνου.

Κυβερνητικά στελέχη προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τη στάση αυτή του πρωθυπουργού, εξηγούσαν ότι ακόμα δεν έχει έρθει η στιγμή που η χώρα μας θα μπορεί να βγαίνει ανοιχτά και να διεκδικεί πράγματα πέρα από τα συμφωνηθέντα. Αυτό που δεν είπαν όμως είναι ότι με τη συνέχιση της ίδιας αδιέξοδης πολιτικής ο ελληνικός λαός θα εξαθλιωθεί πλήρως. Στην ουσία όμως, η στάση του πρωθυπουργού και συνολικά της κυβέρνησης δείχνει ότι η Ελλάδα παραμένει ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, έρμαιο και θύμα των σαδιστικών προθέσεων των ισχυρών της ζώνης του ευρώ και ιδιαίτερα της Γερμανίας.

Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του δήλωσε ότι η χώρα μας δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης και ότι υπάρχουν πολλές «σκέψεις» για το πώς θα αντιμετωπιστεί το χρηματοδοτικό κενό. Τουλάχιστον σημείωσε ότι θα πρέπει οι ευρωπαίοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να ελαφρύνουν το γιγάντιο χρέος, αν και δεν έκανε καμία αναφορά σε κούρεμα.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ