2014-06-28 12:46:08
Φωτογραφία για Πύργος: Επαναστάτησαν οι καθαρίστριες – Κατάληψη χθες στο Πολύκεντρο
Ο κόμπος στο χτένι έχει φτάσει για τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων στον Πύργο, που πλέον προβαίνουν σε νέες κινητοποιήσεις όπως χθες που προχώρησαν στην κατάληψη του δεύτερου ορόφου του δημαρχείου Πύργου.

Οι καθαρίστριες που βλέπουν πως δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, είχαν λάβει τη δέσμευση του προέδρου του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας Φίλιππου Λέντζα πως θα γινόταν χθες η καταβολή των χρημάτων που τους οφείλονται.

Ωστόσο όπως αναφέρει το ilialive οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί παρέμειναν άδειοι, γεγονός που έφερε αυτή την αντίδραση στο χώρο του Πολύκεντρου. Λόγω απουσίας του αντιδημάρχου Παιδείας Γιάννη Βαρελά, τις καθαρίστριες συνάντησε στο γραφείο του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Λάμπης Αριστειδόπουλος. Αναζητήθηκε λύση στο θέμα με τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βαρελά, ενώ για καθαρίστρια που κινδυνεύει με διακοπή της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στο σπίτι της, αναζητήθηκε και εκεί λύση στο πρόβλημα.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η αντιπρόεδρος των καθαριστριών δημόσιων σχολικών μονάδων Μαρία Παναγοπούλου, ανέφερε πως «…μας είχαν ενημερώσει πριν από μερικές μέρες ότι είναι πιθανό να πληρωθούμε έως την Παρασκευή. Είχα έρθει την Πέμπτη και μαζί με μία υπάλληλο επικοινωνήσαμε με την τράπεζα για να δούμε, αν έγινε κατάθεση στους λογαριασμούς, αλλά λάβαμε αρνητική απάντηση.

Επικοινώνησα με την γραμματέα και της είπα ότι δεν έχουμε πληρωθεί, ενώ στην συνέχεια επικοινωνήσαμε και με τον κ. Λέντζα ο οποίος μας είπε ότι τα χρήματα είχαν μπει και ότι εμείς θα έπρεπε να πληρωθούμε σήμερα (σ.σ. χθες).Μας λένε τώρα ότι θα πληρωθούμε στις 10 Ιουλίου. Εγώ όμως βρίσκομαι προσωπικά σε δύσκολη θέση γιατί ήρθαν να μου κόψουν το ρεύμα και άλλη συνάδελφος κινδυνεύει να της κόψουν το νερό. Θέλουμε να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
12 ώρες για την Ελλάδα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
12 ώρες για την Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ