2014-06-29 04:02:14
Φωτογραφία για Ώρα για διακοπές: Μην ξεχάσετε το φαρμακείο
Της Φρόσως Βαρβάρα

Όλα είναι έτοιμα, βαλίτσες, σακ βουαγιάζ, βατραχοπέδιλα και διάθεση για διακοπές. Μήπως, όμως, ξεχάσαμε κάτι; Και βέβαια!

Το φαρμακείο των διακοπών. Απαραίτητο εξάρτημα για χαλαρές και όμορφες μέρες, όποιος κι αν είναι ο προορισμός μας. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως  για διακοπές χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις πρέπει να έχουμε μαζί μας ό,τι μπορεί να μας χρειαστεί σε περίπτωση τραυματισμού, διαστρέμματος, τσιμπημάτων από έντομα, ηλιακών εγκαυμάτων, ακόμα και απλού πονοκεφάλου.

«Ένα φαρμακείο διακοπών θα πρέπει να περιλαμβάνει επιδέσμους ,γάζες ,οξυζενέ για τον καθαρισμό των πληγών, αλλά και  τοπική αντιβιοτική αλοιφή που αποτρέπει τυχόν λοιμώξεις σε μικρές πληγές και εκδορές» αναφέρει ο Διονύσης Ευγενίδης γραμματέας του φαρμακευτικού συλλόγου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το φαρμακείο θα πρέπει να περιλαμβάνει και  απλά  αντιπυρετικά  , αναλγητικά φάρμακά  για την περίπτωση που κάποιο μέλος της οικογένειας παρουσιάσει πυρετό ή πόνο.


«Κατά τη διάρκεια των διακοπών πολύ πιθανό είναι να αντιμετωπίσουμε τσιμπήματα από έντομα αλλά και τσούχτρες για αυτό θα πρέπει να έχουμε μαζί μας  αντισταμινική αλοιφή για την αντιμετώπιση των αλλεργικών αντιδράσεων και του κνησμού που προκαλεί το τσίμπημα από έντομα, τσούχτρες  αλλά και τοπική στεροειδή κρέμα για τα δερματικά εξανθήματα ή τα ηλιακά εγκαύματα» συμπληρώνει ο κ.Ευγενίδης

Καλό θα είναι επίσης σύμφωνα με τους ειδικούς  να έχουμε μαζί μας σκεύασμα κατά της ναυτίας όπως και ένεση κορτιζόνης, για αλλεργικά άτομα. Ενώ για ελαφρές τοπικές αλλεργίες θα πρέπει να υπάρχει μια κορτιζονούχα αλοιφή.

Την ίδια ώρα , αν κάποιος πάσχει από ένα χρόνιο νόσημα επιβάλλεται να έχει μαζί του τα κατάλληλα φάρμακα που του έχει χορηγήσει ο θεράπων ιατρός του.

Σύμφωνα πάντως με τον γραμματέα του φαρμακευτικού συλλόγου Θεσσαλονίκης  θα πρέπει να ζητήσουμε τις συμβουλές ειδικών. «Για να προμηθευτούμε όλα τα απαραίτητα για ένα φαρμακείο διακοπών θα πρέπει να συμβουλευτούμε κάποιον φαρμακοποιό. Ο οποίος ανάλογα με τις ανάγκες μας αλλά και τις ηλικίες των μελών της οικογενείας μας θα δώσει τα κατάλληλα είδη» καταλήγει ο κ.Ευγενίδης.

Πηγή: karfitsa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ