2014-06-29 08:20:13
Φωτογραφία για Ηλεία: Επαναφέρουν την παραλία Σαβαλίων!
Το έργο αποκατάστασης της παραλίας Σαβαλίων ξεκίνησε την Παρασκευή από το δήμο Ήλιδας.

Το έργο αφορά στο τμήμα της παραλίας μπροστά από την πλατεία, το οποίο παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και κάθε χειμώνα διαβρώνεται με αποτέλεσμα η θάλασσα να «καταπίνει» την πλατεία.

Φυσικά η φετινή χρονιά δεν θα αποτελούσε εξαίρεση και επί της ουσίας δεν υπάρχει πρόσβαση στην παραλία από το τμήμα της πλατείας, αφού ένα μεγάλο τμήμα έχει καταρρεύσει και είναι άκρως επικίνδυνο για τους λουόμενους και τα οχήματα.

Αποκατάσταση της ζημιάς

Αν και το σημείο απαιτεί ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, ο δήμος κάθε χρόνο προχωρά σε αποκατάσταση της ζημιάς, προκειμένου να γίνει προσβάσιμη η παραλία.

Το ίδιο γίνεται και φέτος και οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν την Παρασκευή, παρουσία του αντιδημάρχου Ήλιδας Βαγγέλη Χριστοφόρου και του προέδρου των Σαβαλίων Γιάννη Γκατζούνα.


«Επιβάλλεται να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση στη θάλασσα γι’ αυτό και προχωράμε σε επιχωμάτωση στα νεροφαγώματα και μετά θα τοποθετηθεί άμμος. Εμείς κάνουμε κάθε χρόνο εργασίες αποκατάστασης, είναι γεγονός όμως ότι θα πρέπει να βρεθεί οριστική λύση» ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου.

Από την πλευρά του ο κ. Γκατζούνας τόνισε ότι κάθε χρόνο γίνεται η ίδια παρέμβαση, αφού τα νερά της θάλασσας δημιουργούν πρόβλημα, ενώ ξεκαθάρισε ότι αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα με το δημοτικό φωτισμό στην περιοχή, που είχαν ανακύψει εξαιτίας της κλοπής φωτιστικών, ενώ έχει τοποθετηθεί και προβολέας που φωτίζει την πλατεία. Προς αποκατάσταση οδεύει και το θέμα της υδροδότησης στο σημείο.

«Ποτίζουν τους κήπους!»

Ωστόσο, ο κ. Γκατζούνας έθεσε ένα άλλο θέμα που έχει ανακύψει και είναι ιδιαίτερα σοβαρό και δεν είναι άλλο από την υδροδότηση στο δημοτικό διαμέρισμα Σαβαλίων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, τα προβλήματα με την έλλειψη νερού οφείλονται στο γεγονός ότι γίνεται κατασπατάληση, αφού όλοι καταναλώνουν το νερό για να ποτίζουν τους κήπους και τα γκαζόν τους.

«Είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα στο χωριό και αυτό συμβαίνει γιατί όλοι ποτίζουν κήπους και γκαζόν. Εμείς ποτίζουμε μόνο το γκαζόν στο γήπεδο και αυτό πολύ πρωινές ώρες για να μην υπάρχει πρόβλημα. Με την υπερκατανάλωση που γίνεται από τα ποτίσματα, το χωριό δεν έχει νερό. Προ ημερών είχαμε βλάβη και έμεινε το χωριό χωρίς νερό και επαναστάτησαν όλοι. Ας αντιληφθούν τι θα γίνει το καλοκαίρι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει να σεβαστούμε ο ένας τον άλλο και να βάλουμε φρένο στην σπατάλη του νερού, εάν θέλουμε να περάσουμε ένα καλό καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκατζούνας.

Μαρία Καραμπάτση-patrisnews
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ