2014-06-29 13:30:58
Φωτογραφία για Audi: Έτοιμη να υποστηρίξει το Apple CarPlay στα επερχόμενα μοντέλα της
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi - ιδρυτικό μέλος του Google's Android-based Open Automotive Alliance - ανακοίνωσε την Πέμπτη πως βρίσκεται σε εντατικούς διαλόγους με την εταιρεία Apple, προκειμένου να ενσωματώσει το σύστημα CarPlay στα νέα της οχήματα το 2015.

Η Audi η οποία μέχρι τώρα δεν είχε κάνει καμία δημόσια αναφορά για τις συζητήσεις αυτές με την Applε, ανέφερε πως εργάζεται σκληρά προκειμένου να εξελίξει τα συστήματα ψυχαγωγίας in-car, προσθέτοντας το CarPlay και το Android Auto στις μελλοντικές εκδόσεις των αυτοκινήτων της. Οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να επιλέξουν μεταξύ των δύο συστημάτων «ανά πάσα στιγμή».

«Our customers want to be 'always on' and use the services they know from their smartphones in cars as well»,

ανέφερε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi Καθηγητής Dr. Ulrich Hackenberg σε ανακοίνωσή του.

«In this regard, we are working closely with leading companies like Google and Apple. In the future, customers will be able to use the functions available to them on their smartphones via the operating systems in their cars as well».


Στη Silicon Valley, το εργαστήριο ανάπτυξης της Audi συνεργάζεται ήδη με την Apple για την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης. Μέχρι αυτή τη στιγμή η Apple δεν έχει προσθέσει το λογότυπο με τα διάσημα δαχτυλίδια της Αudi στον επίσημο κατάλογο των συνεργαζόμενων εταιρειών. Καθώς ωριμάζει η αγορά της κινητής τηλεφωνίας τα αυτοκίνητα γίνονται ολοένα και πιο σημαντικό πεδίο μάχης για τους κατασκευαστές οι οποίοι επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τα οικοσυστήματά τους.

Η Apple είχε πρωτοπαρουσιάσει το σύστημα CarPlay και το iOS car στο περσινό Παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών με μία ευρεία συμμετοχή συνεργατών όπως Ferrari, Volvo και Mercedes-Benz, εταιρείες οι οποίες διέθεσαν πρώτες το νέο σύστημα στα μοντέλα τους, μέσα στο 2014. Η Google εν τω μεταξύ εισήγαγε το Open Automotive Alliance με την Audi την GM και τη Hyundai στις αρχές του έτους, παρουσιάζοντας το Android Auto στο συνέδριο Ι/Ο αυτή την εβδομάδα στο San Francisco.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ