2014-06-29 16:51:41
Φωτογραφία για Καταγγελία αναγνώστριας για εταιρία δημοσκοπήσεων
Διαβάστε την καταγγελία που μας έστειλε αναγνώστρια του Tromaktiko, σχετικά με εταιρία δημοσκοπήσεων:

"Δούλευα στην εταιρεία δημοσκοπήσεων metron analysis για μερικούς μήνες. Όταν πήγα στην πρώτη συνάντηση για την παρουσίαση μας είπαν ότι οι βάρδιες είναι δυο. Η πρωινή 10-15 κ η απογευματινή 17-21. Κρατά το αυτό! Όμως εγώ ρώτησα τον τύπο που μας έκανε την παρουσίαση αν μπορεί κάποιος να δουλέψει κ τις 2 βάρδιες . Είπε όχι! Αυτο κρατήστε το για παρακάτω. 

Η εταιρία , όπως και όλες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων πληρώνουν με το κομμάτι, ούτε καν μισθό , ούτε με την ώρα, δηλαδή σου πληρώνουν τον αριθμό συμπληρωμένων ερωτηματολόγιων κ έχεις λειψά ένσημα στα ερωτηματολόγια που κάνεις . Τι σημαίνει αυτό; Δεν υπογράφεις καμία πρόσληψη, απλά σου λένε έλα στη βάρδια που διάλεξες κ κάτσε σαν κορόιδο χωρίς μισθό , χωρίς να σου κάνουν πρόσληψη. Αφού ξεκίνησα την επομένη μέρα, μετά από μια εβδομάδα περίπου έρχεται ο υπεύθυνος κ μου ζητεί να δουλέψω διπλές βάρδιες 10-15 κ 17- 21 ,ενώ στην αρχή μου είπε ότι δε γίνεται αυτό. Η απογευματινή βάρδια τελειώνει στις 21 . 


Αυτοί μας άφηναν 21.30 ενώ αρχικά είχαν πει 21.00 χωρίς φυσικά να πληρώσουν υπερωρία. Από το Μάρτη μέχρι το Μάιο τελειώναμε 21.30 με 22.00 παρά και κάποιες φορές 22.00 ακριβώς με την δικαιολογία ότι είναι προεκλογική περίοδος, τονίζω χωρίς να πληρώνονται οι υπερωρίες! Όπως ανέφερα πιο πάνω , πληρώνουν με το ερωτηματολόγιο. Τι εννοώ με αυτό; Κάναμε έρευνες που δεν βρίσκαμε ερωτώμενους , γιατί ήταν τέτοια η φύση της έρευνας, π.χ σε μια ερευνά για τα στρώματα ύπνου δεν βρίσκαμε κόσμο που να έχει αγοράσει η βρίσκαμε ένα με δυο άτομα που είχαν αγοράσει στρώμα . Το ένα ερωτηματολόγιο είχε 1,05 ευρώ μεικτά κ καθαρά 0,71! Οι πακιστανοί στα φανάρια βγάζουν περισσότερα. 

Ούτε το εισιτήριο σου δεν έβγαζες. Σε μια άλλη έρευνα το ίδιο σκηνικό παίχτηκε. Πήγαινα άδικα , αμαρτία από το θεό να κάθομαι μια ολόκληρη βάρδια κ να μην κάνω τίποτα με δική τους ευθύνη που κανονικά έπρεπε να πληρώνουν με την ώρα τις έρευνες. Λογω προσωπικής μου αδιαθεσίας τους ενημέρωσα ότι δεν θα πήγαινα για 3 ημέρες. Με καλούν στο τηλέφωνο μετά από 4 ημέρες κ μου λέει η Γ. Ν. (η τύπισσα είναι κομπλεξική όπως και όλοι οι επόπτες Μ.Τ.. Βγάζουν τα ψυχολογικά τους στους ερευνητές) να περάσω από την γραμματεία να υπογράψω τη σύμβαση έργου, δηλαδή το χαρτί πάνω στο όποιο αναγράφεται η τιμή της έρευνας που δούλεψα, και της είπα, γιατί κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν μου είπε να πάω στη γραμματεία, ότι εγώ δεν δήλωσα οτι θα σταματήσω . 

Αυτή ήταν ειρωνική, όπως πάντα, και αντί να μου πει ξεκάθαρα να μην ξανάπαω με ‘χτυπάτε’ με λόγια και μου είπε βλακείες όπως να μην θεωρούμε αδικημένη , ότι δεν θέλουν ‘ευκολία’ , ότι είμαι ελεύθερη επαγγελματίας κ δεν είμαι υποχρεωμένη να δουλέψω. Άκυρο τελείως δεν ήμουν ούτε υπάλληλος τους, ούτε ελ. επαγγελμ. Καταλάβατε ζητούν άτομα να τα έχουν δούλους χωρίς μισθό και χωρίς δικαιώματα και αν τολμήσεις να λείψεις σου λένε βλακείες . 

Κανάνε τη δουλειά τους μαζί μου όταν είχαν δουλειά λόγω εκλογών και μετά με πέταξαν σαν την τρίχα από το ζυμάρι. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη του άλλου για εργασία. Να τις κλείσουν αυτές τις εταιρείες , είναι απάτη! Μακριά απο αυτή την εταιρία. Να μείνεις άνεργη Ν. Για να καταλάβεις πως είναι να σε πετάνε. Την αδελφή σου την έχεις βολέψει εκεί μέσα, δεν την πέταξες!"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ