2014-06-29 19:28:15
Φωτογραφία για Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2014: Στον πάγκο ο Κατσουράνης - Μοναδικό πρόβλημα ο Κονέ
Η πιο μεγάλη ώρα για την Εθνική είναι τώρα. Έχοντας γράψει ήδη ιστορία, οι παίκτες του ομοσπονδιακού τεχνικού Φερνάντο Σάντος κοντράρονται με την ευχάριστη έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, την Κόστα Ρίκα (23.00 ώρα Ελλάδας), και θέλουν να συνεχίσουν την εκπληκτική τους πορεία περνώντας στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Σε λίγες ώρες στην αρένα Περναμπούκο, που βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων και πάνω από το κέντρο της πόλης, στη μέση του πουθενά, και απ’ ό,τι φαίνεται υπό βροχή (αφού στο Ρεσίφε βρέχει συνεχώς τις τελευταίες ώρες), η εθνική μας ρίχνεται στη μάχη για να ξανακάνει χαρούμενους όλους τους Έλληνες, διότι υπερήφανοι είμαστε όλοι έτσι κι αλλιώς για την επίσημη αγαπημένη και θα είμαστε πάντοτε, ό, τι κι αν συμβεί απόψε.

Η Κόστα Ρίκα σαφώς και δεν είναι εύκολο εμπόδιο, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν φαντάζει αξεπέραστο. Η Πλούσια Ακτή (Costa Rica), λοιπόν, που σύμφωνα με έρευνες έχει τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο, έρχεται αντιμέτωπη με τη..
. Φτωχή Ακτή (Costa Povera) της οικονομικής κρίσης. Όμως αυτό δεν απασχολεί καθόλου τους Έλληνες διεθνείς, που θα έχουν στο πλευρό τους χιλιάδες Έλληνες στη Βραζιλία αλλά και εκατομμύρια άλλους που θα δουν το ματς από την τηλεόραση, με την ελπίδα πως στη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας θα βγουν εκ νέου στους δρόμους Στον πάγκο ο Κατσουράνης - Μοναδικό πρόβλημα ο Κονέ

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το μέγα πρόσωπο των τελευταίων ημερών (λόγω της συζήτησης για το αν πρέπει να παίξει με την Κόστα Ρίκα και τον θόρυβο που έχει προκαλέσει το θέμα), ο Κώστας Κατσουράνης, μάλλον θα μείνει στον πάγκο, και θα ξεκινήσει έτσι βασικός για δεύτερο συνεχές παιχνίδι ο Γιώργος Καραγκούνης.

Από κει και πέρα, η ενδεκάδα θα είναι αυτή που είδαμε και στο ματς απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού. Στη θέση του τραυματία Κονέ θα παίξει πάλι ο Σάμαρης και δίπλα του θα είναι ο Μανιάτης ως τρίτος της μεσαίας γραμμής. Μανωλάς και Παπασταθόπουλος θα συνθέσουν και πάλι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ στα μπακ θα είναι οι Τοροσίδης και Χολέμπας. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, επομένως και ο Σάντος θα πάει με την ίδια λογική και στην επίθεση, με τον Γιώργο Σαμαρά στην κορυφή, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο αριστερά και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη δεξιά.

Τερματοφύλακας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Ορέστης Καρνέζης, που φαίνεται να έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε κάποιες μέρες από τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού κι έπειτα.

Στις αντεπιθέσεις θα χτυπήσει η Κόστα Ρίκα

Η Κόστα Ρίκα, όπως και το Βέλγιο, ήταν οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση των ομίλων τους έχοντας σημειώσει τα λιγότερα γκολ (από τέσσερα), ενώ η Ελλάδα είχε με τη σειρά της τη χαμηλότερη επιθετική συγκομιδή (δύο γκολ) από όλες τις ομάδες της φάσης των «16».

Η Κόστα Ρίκα θα παραταχθεί με σύστημα 4-5-1, με τον Ζόελ Κάμπελ στην κορυφή. Το στιλ παιχνιδιού της είναι να δίνει χώρο στον αντίπαλο και να χτυπάει στις αντεπιθέσεις. Ο Φερνάντο Σάντος υποστήριξε πως η Εθνική μας θα επιτεθεί, αλλά δεν θα αφήσει κενούς χώρους στους αντιπάλους για να απειλήσουν.

Από την πλευρά του ο Χόρχε Λουίς Πίντο αναμένεται να παρατάξει σε σχηματισμό 4-5-1 τους Νάβας, Γκαμπόα, Γκονζάλες, Ουμάνα, Μπολάνιος, Ντουάρτε, Τεχέδα, Ντίας, Μπόρχες, Ρουίς και Κάμπελ.

Ο Μπέντζαμιν Ουίλιαμς από την Αυστραλία είναι ο «εκλεκτός» της FIFA για να διευθύνει τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα.

Με τη γούρικη εμφάνιση η Κόστα Ρίκα

Εν τω μεταξύ τα... μεγάλα μέσα βάζει ο τεχνικός της Κόστα Ρίκα, που θέλει τα γούρια του για να πάρει την πρόκριση κόντρα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Λουίς Πίντο ήθελε να φοράει η ομάδα του την λευκή εμφάνιση, με την οποία επικράτησε κόντρα σε Ουρουγουάη και Ιταλία. Και τα κατάφερε, αφού η FIFA δεν του χάλασε το χατήρι, άλλαξε την αρχική απόφαση και επέτρεψε στους «τίκος» να μην βάλουν τις κόκκινες φανέλες με τα μπλε σορτσάκια. Όσο για τον τερματοφύλακα των Κεντροαμερικανών, Κέιλορ Νάβας, δεν θα φοράει πράσινα αυτή τη φορά, αλλά μαύρα.

Το... κόλλημα του Πίντο, πάντως, δε είναι κάτι πρωτόγνωρο, αφού ο τεχνικός της Κόστα Ρίκα είναι γνωστός για την σχέση του με τα γούρια, αφού κι ο ίδιος έχει αρκετές εμμονές.

Τα ΜΜΕ της Κόστα Ρίκα για το σημερινό παιχνίδι

Η ιστορική σημερινή αναμέτρηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ της Εθνικής μας και της Κόστα Ρίκα έχει συγκεντρώσει τα βλέμμα τα και των δύο λαών. Μάλιστα, δημοσιεύματα στον κοσταρικανό Τύπο κάνουν λόγο ακόμη και για... καταστροφή της Ακρόπολης!

Ο σημερινός Τύπος της Κόστα Ρίκα, όπως είναι φυσικό, έχει πρωτοσέλιδες αναφορές στον αγώνα με την Ελλάδα για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν λείπει και το στοιχείο της υπερβολής, με τους «Tico Times» να παρουσιάζουν έναν κεραυνό στα χρώματα της Κόστα Ρίκα να πέφτει πάνω στην Ακρόπολη και να την καταστρέφει.

Φαίνεται πως κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι παίζουν με τους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 και μια από τις πιο σταθερές ευρωπαϊκές ομάδες των τελευταίων χρόνων.

Ίσως θέλουν μια υπενθύμιση... Και όπως όλοι οι Έλληνες, είμαστε σίγουροι ότι η παρέα του Φερνάντο Σάντος και του εμβληματικού μας αρχηγού Γιώργου Καραγκούνη θα τους... φρεσκάρει λίγο τη μνήμη.

Ένα εκατ. δολαρια στο ταμείο

Το πριμ πρόκρισης στα νοκ άουτ παιχνίδια για κάθε εθνική ομάδα από τη FIFA είναι 1 εκατ. δολάρια (περίπου 730.000 ευρώ). Από το ποσό αυτό έχει συμφωνηθεί τα μισά χρήματα να τα εισπράξουν τα μέλη της ομάδας, ενώ τα υπόλοιπα θα τα καρπωθεί η ΕΠΟ και αναμένεται να τα επενδύσει στο νέο προπονητικό κέντρο της Εθνικής.

Το προφίλ της Κόστα Ρίκα

Το προφίλ της Ελλάδας

Πηγή: Zougla
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ