2014-06-30 19:32:06
Φωτογραφία για Δήμος Πεντέλης: Ως ελάχιστο δείγμα Τιμής, τελέστηκε πνευματικό Μνημόσυνο για τον Αρχιμανδρίτη μας Τιμόθεο Κιλίφη
Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης: "Tην Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 και ώρα 10.00 στον Ιερό Ναό Αγ. Σεραφείμ-Προφ. Ηλία Πεντέλης, τελέστηκε... μνημόσυνο εις μνήμη του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Κιλίφη.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου –Καψάλη, ως ελάχιστο δείγμα τιμής στον ανθρωποκαλόγερο που άφησε τοπικά και εθνικά αξιοζήλευτο ίχνος διαδρομής ζωής, πραγματοποιήθηκε το πνευματικό μνημόσυνο του Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Κιλίφη, αμέσως μετά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης στην ομιλία του σκιαγράφησε την ξεχωριστή προσωπικότητα του Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Κιλίφη στην Ιερά Μονή Πεντέλης, η οποία αποτελεί λίκνο ζωής και Ορθοδοξίας για όλους τους Πεντελιώτες. «Η θρησκευτική του συνείδηση παράλληλα με την επικοινωνιακή δεινότητα που διέθετε, τον καθιστούσε ιδιαίτερα προσιτό και οικείο με τις οικογένειες της Πεντέλης. Με το λόγο του πότιζε τους σπόρους της ελπίδας για άλλου είδους και άλλης ποιότητας ανθρώπινης σχέσης.


Αναφερόμενος στο σημαντικό συγγραφικό του έργο επεσήμανε και το πόνημα του για την Πεντέλη με ιστορικά διαχρονικά στοιχεία που συγκινούν τον Πεντελιώτη.»

Στη συνέχεια ο ιστορικός, κ. Βασίλης Σχίζας αναφέρθηκε διεξοδικά στην προσωπικότητα του Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Κιλίφη από τα νεανικά του χρόνια για το κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό του έργο.

Στο πνευματικό μνημόσυνο παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεγίου – Καψάλης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λιλίκα Βασιλάκου, ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Σισμανογλέιου κ. Σαφλιάνης Γιάννης, ο καθηγητής κ. Τοκαταλίδης Χαράλαμπος, ο επικεφαλής της Ανθρώπινης Πολιτείας κ. Παπακωνσταντίνου Δημοσθένης, η Αντιδήμαρχος κ. Μπούσουλα Αντα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μωραίτης Κων/νος, Κολιός Μιχάλης, Βορέας Σάββας και Μασμανίδου Καίτη, ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Ν. Πεντέλης κ. Μιχελακάκης Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου κ. Ιατρίδης Γιώργος, ο Τοπικός Σύμβουλος Μελισσίων κ. Φραντζής Απόστολος, η Πρόεδρος της Β΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ντούρη Σίσσυ, η υπεύθυνη αιμοδοσίας Δήμου Πεντέλης κ. Ζώη Αγνή, ο κ. Παπακώστας Κων. Στρατηγός ε.α, ο Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πεντέλης κ. Γιαννιός Περικλής, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων κ. Μπάκος Ηλίας, ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Προστασία κ. Αιβαλιώτης Απόστολος, η Πρόεδρος της Ζωοφιλικής Παρέμβασης Μελισσίων κ. Μάρρου Μάγδα και πλήθος κόσμου." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ