2014-07-01 15:31:10
Φωτογραφία για Επιστροφή περικοπών: Τι να περιμένουν γιατροί, πανεπιστημιακοί και διπλωμάτες
Ένστολοι και δικαστές άνοιξαν το χορό και την... όρεξη για επιστροφή των χρημάτων που περικόπηκαν στο όνομα της κρίσης και του μνημονίου. Τώρα, παίρνουν σειρά γιατροί πανεπιστημιακοί και διπλωματικοί υπάλληλοι να... σηκώσουν το λάβαρο του δικαστικού αγώνα.

Ήδη έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και οι κρίσιμες αποφάσεις που αναμένονται με το νέο δικαστικό έτος μοιάζουν με γρίφο για δυνατούς λύτες.

Νομικοί χαρακτηρίζουν περιορισμένης εμβέλειας την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στους ένστολους. Όπως τονίζουν, δεν είναι εκ προοιμίου κερδισμένες όλες οι κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων. Το ορόσημο για την προσέγγιση και την επίλυση του θέματος είναι το ίδιο το Σύνταγμα. Κάθε υπόθεση εξετάζεται και κρίνεται ξεχωριστά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ (Καθηγητής ΑΕΙ)ΓΙΑΤΡΟΙ (Επιμελητής Α')ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ (Σύμβουλος πρεσβείας Β' τάξης)ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ (ΠΡωτοδίκης)ΕΝΣΤΟΛΟΙ (Λοχαγός)Προ Μνημονίου1.538€1.759€1.564€2.067€1.016€Μετά Μνημονίου1.459€1.513€1.4101.778€928€Τι θα γίνειΟι διεκδικήσεις τους για επάνοδο στις προ του Αυγούστου 2012 αποδοχές τους δεν έχουν κριθεί ακόμη από τη ΔικαιοσύνηΟι γιατροί του ΕΣΥ αναμένουν και εκείνοι την απόφαση της ΔικαιοσύνηςΑπόφαση δεν μπορεί να προδικαστεί
. Το σκεπτικό της απόφασης για τους ένστολους στηρίζεται στο ότι ανήκουν στον "σκληρό πυρήνα" του ΔημοσίουΗ Ένωση Εισαγγελέων ελπίζει και "στην ικανοποίηση των επίκαιρων, εκκρεμών θεσμικών αιτημάτων των λειτουργών της Δικαιοσύνης"Αναμένεται νομοθετική ρύθμιση, ανάλογη με εκείνη των δικαστικών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας ακύρωση των μνημονιακών διατάξεων που έφεραν περικοπές στους μισθούς της έχουν προσφύγει και εργαζόμενοι που δεν ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια, αλλά έχουν ειδικό μισθολογικό καθεστώς στο Δημόσιο, όπως οι απασχολούμενοι σε ανεξάρτητες αρχές (ΡΑΕ, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) αλλά και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ