2014-07-01 21:42:40
Φωτογραφία για Συνελήφθη μόλις αποφυλακίστηκε ο Χτενάς στην Καβάλα
Συνελήφθη μία μέρα μετά την αποφυλάκισή του ο 57χρονος επιχειρηματίας Ανδρέας Χτενάς στην Καβάλα, ο οποίος τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής κρίθηκε αθώος για το τριπλό έγκλημα της Θάσου και για ένα έγκλημα στην Καβάλα Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μακεδονία" το βράδυ του Σαββάτου οδηγήθηκε πάλι στα κρατητήρια, κατηγορούμενος αυτή τη φορά για εκβίαση! Επίσης συνελήφθη, για την ίδια υπόθεση, και ένας 26χρονος Αλβανός.

Η νέα σύλληψη του Ανδρέα Χτενά αμέσως μετά την αθώωσή του έγινε ύστερα από καταγγελία 38χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινού καταστήματος στην Καβάλα. Όπως υποστήριξε στην αστυνομία και ανακοινώθηκε χθες από την ασφάλεια Καβάλας, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου ο 57χρονος τον επισκέφτηκε και απαίτησε είτε να του δώσει τα κλειδιά του καταστήματος είτε να του καταβάλλει μηνιαίως το ποσό των 2.000 ευρώ, για να επιτρέψει τη λειτουργία του.

 Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι ιδιοκτησίας του γιου του Χτενά, από τον οποίο ο 38χρονος το επινοικιάζει, σύμφωνα με την αστυνομία.


Ο καταστηματάρχης αρνήθηκε, όπως είπε, τις εκβιαστικές απαιτήσεις του επιχειρηματία, με συνέπεια λίγες ώρες αργότερα να το βρει... ανοιχτό. Όπως είπε στην αστυνομία, ο 57χρονος διέρρηξε την είσοδο, άλλαξε κλειδαριές και πήρε από το εσωτερικό του την ταμειακή μηχανή, μέσα στην οποία υπήρχαν 200 ευρώ και τιμολόγια, όπως κατήγγειλε.

 Μάλιστα, μετέφερε στους αστυνομικούς πως ο 26χρονος αλλοδαπός λίγη ώρα αργότερα του παρέδωσε τα τιμολόγια, ύστερα από υπόδειξη του επιχειρηματία. "Μου έλεγε ότι το μαγαζί δεν είναι του γιου του αλλά δικό του, όμως εγώ συμφώνησα με τον γιο του, δεν μπορούσα να το δεχτώ", τόνισε ο 38χρονος στην καταγγελία του.

Μετά την καταγγελία, η ασφάλεια Καβάλας οργάνωσε επιχείρηση, εντόπισε τον 57χρονο αργά το βράδυ του Σαββάτου και λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του, τα ξημερώματα της Κυριακής, εντοπίστηκε και ο νεαρός αλλοδαπός. Χθες το μεσημέρι και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καβάλας.

Ο Ανδρέας Χτενάς αποφυλακίστηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής λίγες ώρες μετά την αθώωσή του από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο Δράμας. Είχε κατηγορηθεί για το τριπλό έγκλημα που είχε συνταράξει τη Θάσο τον Ιούνιο του 2011 και για τη δολοφονία ιδιοκτήτη καταστημάτων της νύχτας τον Ιούλιο του 2002, εγκλήματα για τα οποία αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή του.

Το κακουργιοδικείο Δράμας ύστερα από τέσσερις ημέρες ακροαματικής διαδικασίας έκρινε πως υπάρχουν ενδείξεις για την εμπλοκή του στις δολοφονίες, που όμως δεν είναι επαρκείς για να οδηγήσουν στην ενοχή του. Μετά την απόφαση, επιτείνεται το μυστήριο ειδικά της τριπλής δολοφονίας που μένει ανεξιχνίαστη επί 13 χρόνια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ