2014-07-02 01:53:03
Φωτογραφία για Κρίσιμο 24ωρο! Κατεβάζει τους διακόπτες η ΓΕΝΟΠ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης
Ο πόλεμος έχει ξεσπάσει ήδη μεταξύ των συνδικαλιστώντ ης ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και της κυβέρνησης με τους καταναλωτές να είναι όπως πάντα στη μέση. Η ιδιωτικοποίηση της "μικρής ΔΕΗ" έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους εργαζόμενους στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Κι ενώ μέχρι χθες οι τόνοι από την κυβέρνηση ήταν χαμηλοί, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε: «Σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει... Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα, δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους (σ.σ. το μπλακ άουτ)... Είκοσι εκατομμύρια τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό».


Εν τω μεταξύ - Προγράμματα κυλιόμενων περικοπών στην ηλεκτροδότηση ανά περιοχή καταρτίζουν η ΔΕΗ και ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής, ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ που θα ξεκινήσουν από τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Αυτό, προκειμένου πιθανή απώλεια ισχύος από τις μονάδες του Βορρά να μην προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας.

Η εφαρμογή των προγραμμάτων και η διάρκεια των περικοπών θα εξαρτηθεί αφενός από το μέγεθος της ισχύος που θα λείπει από το σύστημα και αφετέρου από το ύψος της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.
newsit.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ