2014-07-02 04:27:05
Φωτογραφία για Ας αφήσουν το ακαδημαϊκό έτος επιτέλους, να ολοκληρωθεί
"Ύστερα από τέσσερις μήνες καταλήψεων, κινητοποιήσεων και ανακατατάξεων στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο, το ακαδημαϊκό έτος φτάνει στο τέλος του. Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις στο  Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θέτουν σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του εξαμήνου, με τρομακτικές συνέπειες για τους φοιτητές και το ακαδημαϊκό έτος.

Για μία ακόμα φορά, ισχνές μειοψηφίες κρατούν δέσμια την ακαδημαϊκή κοινότητα, με μόλις 40 εργαζομένους να συμμετέχουν σε γενική συνέλευση από τους περίπου 600 του Ιδρύματος, αποφασίζοντας συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Καλούμε τους εργαζομένους να ακούσουν τη φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας και να λήξουν άμεσα τις κινητοποιήσεις, ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους, το ακαδημαϊκό έτος και να αποτραπεί έστω και την ύστατη στιγμή, μια πιθανή απώλεια του εξαμήνου.

Από την πλευρά του, θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αλλάξει ριζικά την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να τηρηθεί η νομιμότητα και να δομηθεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, στα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, με κανόνες." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ