2014-07-02 07:45:37
Φωτογραφία για Παραλίγο να κάνει το θαύμα η Αμερική και να στείλει το ματς με το Βέλγιο στα πέναλτι - Έσπασαν καρδιές στα τελευταία λεπτά της παράτασης [video - photos]
Ιστορική πρόκριση για το Βέλγιο, το οποίο πανηγύρισε το εισιτήριο για τις 8 κορυφαίες ομάδες του Μουντιάλ, ύστερα από τη νίκη του με 2-1 επί των ΗΠΑ στην παράταση.

Η ομάδα του Κλίνσμαν είχε σε δαιμονισμένη βραδιά τον Χάουαρντ. Ο πολύπειρος γκολκίπερ με απίστευτες επεμβάσεις, κράτησε ανέπαφη την εστία του για 93’.

Νικήθηκε στην παράταση αρχικά από τον Ντε Μπρούιν και εν συνεχεία από τον Λουκάκου (105').

Στο 107' ο Γκριν μείωσε για τους Αμερικανούς. Οι Βέλγοι ήταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και έχασαν σωρεία ευκαιριών για να πετύχουν περισσότερα γκολ.

Ο αγώνας Το Βέλγιο ξεκίνησε ορεξάτο το παιχνίδι και απείλησε την αντίπαλη εστία με το… καλημέρα. Μόλις στο 1’ ο Οριτζί βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Χάουαρντ, αλλά ο τερματοφύλακας της Αμερικής ήταν νικητής της «μονομαχίας».

Στο 21’ ήταν η σειρά της ομάδας του Κλίνσμαν να φτάσει κοντά στο γκολ. Ύστερα από γύρισμα από τα αριστερά, ο Ντέμπσεϊ έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, με τον Κουρτουά να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.


Δύο λεπτά αργότερα, οι Βέλγοι είχαν νέα ευκαιρία, αλλά το πλασέ του Ντε Μπρούιν δεν βρήκε στόχο. Έτσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε δίχως σκορ.

Το β’ μέρος ξεκίνησε όπως το πρώτο, με το Βέλγιο να ψάχνει το γκολ. Στο 47’ ο Μέρτενς με ωραία κεφαλιά, ανάγκασε τον Χάουαρντ σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Στο 54’, οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν άτυχοι, καθώς ο Οριτζί έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η αγωνιστική κυριαρχία των Βέλγων συνεχίστηκε και στο 60’ ο Οριτζί έκανε ωραίο γύρισμα μέσα στην περιοχή, με τον Μέρτενς να επιχειρεί με τακουνάκι να πετύχει το γκολ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.

Στο 76’ ο Κέβιν Μιραλάς έχασε νέα τεράστια ευκαιρία για τους Βέλγους. Ο Οριτζί με εξαιρετική ενέργεια έβγαλε τετ-α-τετ τον επιθετικό της Έβερτον με τον Χάουαρντ, αλλά το πλασέ του, απέκρουσε ο Αμερικανός γκολκίπερ.

Στο 88’ ύστερα από ωραία συνεργασία, ο Αζάρ βγήκε μόνος απέναντι στον Χάουαρντ, όμως το πλασέ του από πλάγια θέση, βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Σαν να μην έφταναν οι παραπάνω ευκαιρίες, στο 90’ ο Κομπανί, ο οποίος είχε προωθηθεί βρέθηκε σε θέση βολής, ύστερα από παράλληλη μπαλιά του Ντε Μπρούιν, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ και ο Χάουαρντ, έδιωξε σε κόρνερ.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, λίγο έλειψε οι Αμερικανοί να «κλέψουν» το παιχνίδι. Ο Τζόουνς πάσαρε με κεφαλιά στον Βοντολόφσκι και αυτός αμαρκάριστος από κοντά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Έτσι, η κανονική διάρκεια του αγώνα, ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί και συγκεκριμένα στο 93’, λύθηκε ο… γόρδιος δεσμός για τους Βέλγους. Ο Λουκάκου με ωραία ενέργεια μπήκε στην μεγάλη περιοχή και γύρισε στον Ντε Μπρούιν, ο οποίος με συρτό σουτ νίκησε τον απίστευτο σ’ αυτό το ματς, Χάουαρντ.

Στο 101’ ο Χάουαρντ με συρτό σουτ προσπάθησε για δεύτερο γκολ, αλλά ο Χάουαρντ είπε «όχι». Στο 105’ ο Ντε Μπρούιν ήταν αυτή την φορά ο δημιουργός σε αντεπίθεση του Βελγίου και ο Λουκάκου ο «εκτελεστής». Με πλασέ από κοντά ο στράικερ της Τσέλσι, έκανε το 2-0.

Οι Αμερικανοί, όμως, αντέδρασαν και στο 107’, ο Γκριν με ωραίο σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, ύστερα από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, μείωσαν σε 2-1.

Στην συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε μία άγρια ομορφιά και στο 114’, οι ΗΠΑ λίγο έλλειψε να φέρουν το ματς στα ίσα. Ύστερα από κομπίνα σε φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Ντέμπσεϊ, ο οποίος εξ επαφής νικήθηκε από τον Κουρτουά.

Στα εναπομείνασα λεπτά, το Βέλγιο κατάφερε να διατηρήσει έστω και δύσκολα, το υπέρ του αποτέλεσμα και να πανηγυρίσει την πολυπόθητη πρόκρισης στους «8» του Μουντιάλ.

Οι συνθέσεις:

Βέλγιο (Mάρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Φελαϊνί, Αζάρ (110’ Τσαντλί), Μέρτενς (61’ Μιραλάς), Φαν Μπούιτεν, Οριτζί (90’ Λουκάκου).

ΗΠΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Γκονζάλεζ, Μπράντλεϊ, Μπίσλερ, Μπίσλεϊ, Ντέμπσεϊ, Μπεντόγια (105+1’ Γκριν), Τζόουνς, Ζούσι (72’ Βοντολόφσκι), Κάμερον, Τζόνσον (32’ Γεντλίν).

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ