2014-07-02 09:42:39
Φωτογραφία για Μουντιάλ 2014: Στους 8 το Βέλγιο με 2-1 τις ΗΠΑ
Το Βέλγιο είναι η ομάδα που συμπλήρωσε το παζλ της προημιτελικής φάσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στην ομάδα των ΗΠΑ ωστόσο στην παράταση (0-0 η κανονική διάρκεια) νίκησαν με 2-1 και πήραν το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή.

Αναμφισβήτητα το αποψινό ματς ήταν από τα κορυφαία που έχουν γίνει έως τώρα στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Πολύ γρήγορο ρυθμό έδωσαν στο παιχνίδι και οι δύο ομάδες από το ξεκίνημά του, με τους Βέλγους να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 30 λεπτά και να χάνουν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να προηγηθούν.

Η πρώτη ακριβώς με τη σέντρα του αγώνα, όταν ο Οριγκί με πλασέ προσπάθησε να νικήσει τον Χάουαρντ, που απόκρουσε με τα πόδια. Στο 23΄ ο Ντε Μπράιν βρέθηκε σε θέση σε θέση βολής στην περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν κακό και η μπάλα έφυγε άουτ.


Σε θέση άμυνας βρίσκονταν στο πρώτο ημίωρο οι παίκτες των Ηνωμένων Πολιτειών κι έτσι οι επισκέψεις τους στα καρέ του Κουρτουά στο διάστημα αυτό ήταν ελάχιστες.

Η ομάδα του Κλίνσμαν ανέβηκε στο τελευταίο 15λεπτο του ημιχρόνου, δημιούργησε τις προϋποθέσεις κυρίως από δεξιά με την είσοδο του Γέντλιν, αλλά το σουτ του Τζόουνς στο 33΄ που πέρασε άουτ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει.

Πάλι με το Βέλγιο να απειλεί ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με την κεφαλιά του Μέρτενς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Χάουαρντ.

Στο διάστημα 53΄-57΄ οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν τρεις φορές κοντά στο γκολ, αλλά στην πρώτη ο Οριγκί δε μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ο ίδιος παίκτης στη συνέχεια έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού, ενώ ακολούθησε το σουτ του Βερτόνγκεν που απόκρουσε με τα πόδια ο Χάουαρντ.

Ο γκολκίπερ των ΗΠΑ έσωσε την ομάδα του γι΄ άλλη μια φορά στο 71΄, όταν έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Οριγκί.

Κλασική ευκαιρία για τους Βέλγους έχασε ο Μιραλάς στο 75΄, όταν πήρε τη μπάλα από τον Οριγκί, πλάσαρε τον Χάουαρντ, ωστόσο, ο πορτιέρε της Έβερτον έκανε την απόκρουση του αγώνα σε κόρνερ. Ανίκητος ήταν ο γκολκίπερ των ΗΠΑ, που στο 79΄ έδιωξε με γροθιές το σουτ του Αζάρ και στο 85΄ με υπερένταση το βολέ του Οριγκί.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γουοντολόφσκι να αστοχεί εξ επαφής και να στερεί από τις ΗΠΑ τη δυνατότητα να «κλέψουν» το παιχνίδι στο τέλος.

Στην παράταση το παιχνίδι ήταν εξωπραγματικό.

Οι Βέλγοι προηγήθηκαν 2-0, αλλά οι παίκτες του Κλίνσμαν όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, αλλά μείωσαν κι έχασαν απίστευτες ευκαιρίες με τους Τζόουνς και Ντέμπσι για να στείλουν το παιχνίδι στα πέναλτι.

Ό,τι δεν κατάφερε το συγκρότημα του Βίλμοτς στην κανονική διάρκεια του ματς το πέτυχε στο 92ο λεπτό της παράτασης. Ο Λουκάκου έδωσε στον Ντε Μπράιν, ο οποίος ελίχθηκε ωραία στην περιοχή και με δεξί σουτ νίκησε τον Χάουαρντ (1-0). Στο 105΄ άλλαξαν οι ρόλοι και ο Ντε Μπράιν έδωσε στο Λουκάκου, ο οποίος εκτέλεσε τον Χάουαρντ (2-0).

Ο νεοεισελθών Γκριν μείωσε με εξαιρετικό γκολ στο 107΄ σε 1-2, ακολούθησε το σουτ του Τζόουνς από το πέναλτι που έφυγε άουτ και το τετ-α-τετ του Ντέμπσι με τον Κουρτουά, που ανέδειξε νικητή το Βέλγο τερματοφύλακα.

Βέλγιο-ΗΠΑ 2-1 (ΝΕΡΙΤ SPORTS)

Γκολ: 93' Ντε Μπρούιν, 105' Λουκάκου - 107' Γκριν

Κίτρινες: Κάμερον (ΗΠΑ)

Κόκκινες:

Δοκάρια: Οριτζί (57' Bέλγιο)

Βέλγιο (Mάρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Φελαϊνί, Αζάρ, Μέρτενς (61' Μιραλάς), Φαν Μπούιτεν, Οριτζί (90' Λουκάκου)

Στον πάγκο: Βερμάελεν, Μινιολέ, Μποσούτ, Λόμπαερτς, Ντεμπελέ, Γιανουζάι, Βάντεν Μπόρε, Τσαντλί, Τσίμαν

ΗΠΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Γκονζάλεζ, Μπράντλεϊ, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Ντέμπσεϊ, Μπεντόγια, Τζόουνς, Ζούσι (72' Βοντολόφσκι), Κάμερον, Τζόνσον (32' λ.τ Γεντλίν)

Στον πάγκο: Μπρουκς, Γιόχανσον, Ντίσκερουντ, Γκουζάν, Νταβίς, Μπέκερμαν, Γκριν, Άλντιντορ, Τσάντλερ, Ριμάντο
Zougla
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ