2014-07-02 15:25:36
Φωτογραφία για Κακοποιούν και βασανίζουν τα γαϊδουράκια της Λίνδου
Αυτό καταγγέλλουν Ελληνες και ξένοι επισκέπτες, αναγκάζοντας το φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες» (LUCKY PAWS) να στείλει εξώδικη δήλωση στον πρόεδρο των ονηλατών της Λίνδου στη Ρόδο, με την οποία ζητεί να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας των συμπαθέστατων ζώων. Οπως αναφέρουν, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά και να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των γαϊδουριών!

Ενδεικτικό της αγανάκτησης των τουριστών από την άσχημη μεταχείριση στην οποία υπόκεινται τα γαϊδουράκια είναι η επιστολή που εστάλη στο φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες», ενώ παράλληλα κοινοποιήθηκε και προς κάθε αρμόδιο φορέα. Στην επιστολή περιγράφονται με τα μελανότερα χρώματα οι συνθήκες διαβίωσης των ζωντανών: «Κύριοι, θα ήθελα να προβώ σε καταγγελία σχετικά με τις συνθήκες στις οποίες διατηρούν τα ζώα τους ορισμένοι ονηλάτες που μεταφέρουν επισκέπτες στην Ακρόπολη Λίνδου
. Επιστρέφοντας από επίσκεψή μου στην Ακρόπολη στις 18/6/14, αντίκρισα κάποια γαϊδουράκια δεμένα σε έναν χώρο έξω από τη Λίνδο, κοντά στο πάρκινγκ της παραλίας, περίπου στο ύψος της ανηφόρας που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο. Τα ζώα -επτά ενήλικα (ανάμεσά τους ένα σε κατάσταση εγκυμοσύνης) και ένα μικρό- ήταν, κατά παράβαση της νομοθεσίας, δεμένα κάτω από τον ήλιο σε θερμοκρασία 38 ºC, χωρίς πρόσβαση σε σκιά, τροφή ή νερό. Αμέσως τους έδωσα το νερό που είχα μαζί μου και στη συνέχεια κουβάλησα επιπλέον γύρω στα 20 μπουκάλια νερό από κοντινό περίπτερο για να τα ποτίσω. (...)».

Στο εξώδικο που υπογράφεται από τον πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου Γιώργο Κυπραίο και την αντιπρόεδρο Γεωργία Διμέλη και έχει κοινοποιηθεί και προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, αναφέρονται: «Επειτα από συνεχόμενες καταγγελίες διαφόρων επισκεπτών της Λίνδου (Ελλήνων και ξένων) προς τον σύλλογό μας και κατόπιν δικής μας αυτοψίας, διαπιστώσαμε ότι τα γαϊδουράκια τα οποία χρησιμοποιούνται ως ονηλάτες για τη μεταφορά τουριστών στην Ακρόπολη της Λίνδου ζουν κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες (...). Στο παρελθόν σάς είχαμε στείλει επιστολή με το ίδιο θέμα, η οποία όμως έμεινε από εσάς αναπάντητη. Σύμφωνα με τον νόμο 4039/12 αρθ. 16 απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου κ.λπ. Ηδη με την παρούσα σάς καλούμε όπως αποκαταστήσετε άμεσα αυτήν την κατάσταση (...), άλλως θα προβούμε σε προσωρινή ή οριστική αφαίρεση των ζώων, δικαίωμα που μας δίνει ο νόμος».

Πηγή: Καθημερινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ