2014-07-02 19:36:26
Φωτογραφία για Tips για να ξυπνήσετε το πρωί... πιο όμορφη!
Ξυπνήστε λαμπερές και όμορφες… ακόμα και αν είστε με τις πιτζάμες! Οι σακούλες κάτω από τα μάτια, το κουρασμένο δέρμα και τα ανακατωμένα μαλλιά δεν είναι ο,τι καλύτερο για το ξεκίνημα μιας νέας ημέρας. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ένα ανανεωμένο πρόσωπο, αρκεί να ακολουθήσετε τα tips της «προηγούμενης νύχτας».

Κοιμηθείτε ανάσκελα και όχι μπρούμυτα!

Ο ύπνος στο πλάι ή μπρούμυτα πιέζει το πρόσωπό σας… με αποτέλεσμα το δέρμα σας να απειλείται από έντονες ρυτίδες. Αν όμως, κοιμηθείτε ανάσκελα, το πρόσωπό σας δεν θα πιέζεται από το στρώμα ή το μαξιλάρι. Άλλωστε, σκεφτείτε ότι ένα κεφάλι ζυγίζει από 7 έως 8 κιλά, βάρος που έχει αρνητικά αποτελέσματα στο δέρμα σας όταν κοιμάστε μπρούμυτα.

Βάλτε πολλά μαξιλάρια κάτω από το λαιμό σας

Όταν κοιμάστε χωρίς μαξιλάρι, δηλαδή σε επίπεδη θέση, τα μάτια συγκεντρώνουν γύρω τους υγρά και κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται πρησμένα το πρωί. Όμως, αν κρατήσετε ψηλά το κεφάλι σας με πολλά μαξιλάρια θα ξυπνήσετε με λαμπερά μάτια. Προτιμήστε μαξιλαροθήκες από σατέν ή μετάξι, δηλαδή υλικά που δεν «τρίβουν» το δέρμα ή τα μαλλιά σας.


Πριν κοιμηθείτε… κάντε τα μαλλιά σας κότσο!

Μπορεί να αγαπάτε τα ογκώδη μαλλιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάνετε τον έλεγχό τους. Μαζέψτε τα μαλλιά σας με ένα λαστιχάκι σε στυλ κότσου σε ψηλό σημείο του κεφαλιού σας… χωρίς όμως να σφίξετε υπερβολικά το λαστιχάκι. Το πρωί τα μαλλιά σας θα φαίνονται σέξι και θα έχουν ιδιαίτερο όγκο. Αντίθετα, αν τα έχετε ισιώσει, χρησιμοποιήστε μια κρέμα νύχτας για τα μαλλιά σας.

Πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί

Η καφεΐνη καταπολεμά τις φλεγμονές και βοηθά στην τόνωση του δέρματος, γεγονός που την καθιστά το ιδανικό φάρμακο μετά από ένα hangover. Όσον αφορά τους κύκλους κάτω από τα μάτια, μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω στα κλειστά σας μάτια… δυο σακουλάκια πράσινου τσάι (βουτηγμένα στο βραστό νερό) για δυο λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία και πάνω στις πλευρές τις μύτης και θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Πλύνετε το πρόσωπό σας πριν το βράδυ

Αν πλύνετε το πρόσωπό σας τη νύχτα και αφαιρέσετε αποτελεσματικά το μακιγιάζ, το πρωί το δέρμα σας θα είναι υπερβολικά απαλό. Δεν θα έχετε ούτε σπυράκια, ούτε ταλαιπωρημένο δέρμα, λόγω της ενυδατικής κρέμας. Καλό είναι να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο ντεμακιγιάζ των ματιών, ώστε να μην ξυπνήσετε σαν «ρακούν»! Στο τέλος, απλώστε μια κρέμα ειδική για τους κύκλους, τις σακούλες και τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

Βουρτσίστε τα δόντια σας για επιπλέον λάμψη

Μην ξεχάσετε να βουρτσίσετε τα δόντια σας τη νύχτα! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λευκαντικές ταινίες πριν πάτε για ύπνο, ώστε να αποκτήσετε κατάλευκα δόντια και ένα υπέροχο χαμόγελο το πρωί. Προσοχή! Μην τις χρησιμοποιείτε υπερβολικά αφού μπορούν να χαλάσουν το σμάλτο των δοντιών σας και να επιφέρουν αντίθετα αποτελέσματα.

Να ξυπνάτε αλλά και να κοιμάστε νωρίς

Για ένα όμορφο και λαμπερό πρόσωπο πρέπει να κοιμάστε αρκετά, αλλά όχι υπερβολικά. Προσπαθήστε να ξυπνάτε νωρίς τα Σαββατοκύριακα, αλλά παράλληλα να έχετε ξεκουραστεί. Να θυμάστε ότι αν είστε ξαπλωμένοι όλο το Σαββατοκύριακο θα φαίνεστε αντί για λαμπεροί… κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ