2014-07-03 02:03:06
Φωτογραφία για Κίνδυνος για τον αυτοκρατορικό Πινγκουίνο από την κλιματική αλλαγή!
Ένα από τα πιο ανθεκτικά αλλά και πιο όμορφα πλάσματα του πλανήτη μας, ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος, το μεγαλύτερο σε μέγεθος είδος πιγκουίνων που ζει στην Ανταρκτική, αντιμετωπίζει τεράστιο κίνδυνο από την κλιματική αλλαγή που ήδη παρατηρείται στη Γη.

Μια νέα μελέτη σπέρνει κυριολεκτικά τον πανικό στους επιστήμονες καθώς δείχνει ότι οι κλιματικές αλλαγές θα οδηγήσουν τα αμέσως επόμενα χρόνια σε σημαντική μείωση του πληθυσμού τους. Μελέτη που έρχεται σε σύγκρουση με προηγούμενη έρευνα που έδειχνε θεαματική αύξηση του πληθυσμού τους.

Είναι γεγονός ότι ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος είναι από τα πιο σκληροτράχηλα είδη του πλανήτη. Στην καρδιά του ανταρκτικού χειμώνα, όταν τα μεταναστευτικά είδη έχουν πια αποχωρήσει από την παγωμένη ήπειρο, τα αρσενικά στριμώχνονται μεταξύ τους και κλωσούν τα αβγά τους, μένοντας χωρίς καθόλου τροφή για ατέλειωτες εβδομάδες, μέσα στο ακραίο κρύο και το μόνιμο, πολικό σκοτάδι. Την ίδια περίοδο, τα θηλυκά αναχωρούν για τον ωκεανό για αναζήτηση τροφής, και δεν επιστρέφουν μέχρι τις μέρες που τα αβγά τους αρχίζουν να εκκολάπτονται.


Πριν από δύο χρόνια, καταμέτρηση του πληθυσμού των αυτοκρατορικών πιγκουίνων έδειξε ότι ο αριθμός τους ανερχόταν περί τις 600.000, σχεδόν διπλάσιος από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, γεγονός που προκάλεσε ενθουσιασμό στους ειδικούς.

Όμως, επιστήμονες από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Δανία εκτιμούν ότι η κλιματική αλλαγή προκαλεί ανεπανόρθωτες ζημιές στις περιοχές που ζουν οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι με αποτέλεσμα οι κοινότητες τους να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι κρίσιμος παράγοντας στο να είναι ομαλό το ταξίδι αναζήτησης τροφής των αυτοκρατορικών πιγκουίνων είναι οι εκτάσεις θαλάσσιου πάγου. Οι πιγκουίνοι χρησιμοποιούν τους θαλάσσιους πάγους, που αναμένεται να είναι τα πρώτα θύματα της κλιματικής αλλαγής, για να μετακινηθούν, και ως ορμητήριο όταν κυνηγούν τροφή αλλά και ως καταφύγιο για να αποφύγουν τους αντιπάλους τους.
greenweek.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ