2014-07-03 08:59:20
Φωτογραφία για Αναγνώστης σχολιάζει τις εξελίξεις στο ΕΜΠ
Την απόφαση να ανοίξει τελικά το ΕΜΠ πήραν σήμερα το απόγευμα ο Πρύτανης και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ. Φυσικά τα ΜΜΕ έσπευσαν να μεταδώσουν την είδηση... αμέσως με σκοπό να ανακουφίσουν τους εμπλεκόμενους σχετικά με το γεγονός, ότι δεν θα χαθεί πλέον το εαρινό εξάμηνο , θεωρώντας το θέμα λήξαν....

Αλήθεια , φοβερό τόσες εβδομάδες να μην βγαίνει ούτε μια ουσιαστική ανακοίνωση, και ξαφνικά «Αύριο ανοίγουμε και σας περιμένουμε…» Πραγματικά τρομερή προχειρότητα αυτής της χώρας..

Κανείς όμως δεν αναρωτήθηκε για τα περαιτέρω και αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα όσο αφορά την παιδεία .

Ήταν σύννομη η ενέργεια της κατάληψης του (Δημόσιου!) Ιδρύματος και η παρεμπόδιση της λειτουργίας του από τους διοικητικούς υπαλλήλους; Δηλαδή , σωστά και δίκαια τα αιτήματά τους, (και με το παραπάνω) αλλά δεν μπορούσαν να εκφραστούν αλλιώς;

Γιατί σε όλα τα άλλα πανεπιστήμια δεν αποφασίστηκε κατάληψη;; (ή "περιφρουρούμενη απεργία" , όπως ηπιότερα θέλουν οι κάποιοι να την ονομάζουν)


Έπρεπε να απαγορευτεί η πρόσβαση στους φοιτητές του ΕΜΠ για να φανεί η δύναμη των διοικητικών υπαλλήλων ;;; Δεν μπορούσε η απεργία να εκφραστεί με νόμιμο τρόπο;

Φυσικά , για αυτούς που γνώριζαν την κατάσταση και πόσο αυτή θα διαρκέσει , δεν διαταράχτηκε στο παραμικρό στο πρόγραμμά τους , για τους φοιτητές όμως;;; Για τον οικογενειακό τους προγραμματισμό;;

Η αλήθεια είναι μια και μοναδική ( & ανεξάρτητη φοιτητικών παρατάξεων και κομμάτων)

: το λογαριασμό αυτού του χαμένου μήνα θα κληθούν να τον πληρώσουν οι φοιτητές και μόνο.

Και αυτό ,γιατί:

1. Μεγάλο μέρος των φοιτητών μη μπορώντας να ανταπεξέλθει οικονομικά στην αναμονή (ενοίκια , φαγητό , καθημερινά έξοδα ) , στις συνεχείς αλλαγές αποφάσεων και στη ανυπαρξία ανακοινώσεων από μέρους των υπευθύνων) επέστρεψε στην επαρχία. Όλοι αυτοί οι φοιτητές θα πρέπει τώρα να επιβαρυνθούν διπλά καθώς και οι οικογένειές τους.

2. Μεγάλο μέρος φοιτητών που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά έσπευσε προς αναζήτηση καλοκαιρινής εργασίας , την οποία, φυσικά , τώρα θα αναγκαστεί να απολέσει λόγω της «άμεσης» επανεκκίνησης του ΕΜΠ και λόγω της ανύπαρκτης ενημέρωσης από μέρους των υπευθύνων όλο αυτό το μήνα... (μα καλά ,σε διακοπές έλειπαν;;)

3. Μέρος των φοιτητών που περίμενε να λάβει το «πολυπόθητο δίπλωμα» , ώστε να μεταναστεύσει (είτε για δουλειά είτε για σπουδές) ενδεχομένως…. να το αναβάλλει για το επόμενο έτος , ο,τι και αν αυτό σημαίνει για τους ατομικούς και οικογενειακούς προϋπολογισμούς τους (Φυσικά, όλα τα ξένα πανεπιστήμια δεν θα κάτσουν να περιμένουν πότε τα ελληνικά πανεπιστήμια θα ανοίξουν για να δώσουν πτυχίο στους φοιτητές…)

Και τελευταίο και σημαντικότερο:

Αφού το ίδρυμα θα ανοίξει κανονικά και θα διεκπεραιωθούν τα μαθήματα του εξαμήνου μέχρι την αρχή του Αυγούστου (με επιπλέον μαθήματα Σαββατοκύριακα και απογεύματα) , κατόπιν θα κλείσει για καλοκαιρινές διακοπές (1-31 Αυγούστου) και από αρχές Σεπτεμβρίου θα υλοποιηθεί η εαρινή εξεταστική.

Όλοι λοιπόν θα κάνουν διακοπές φέτος (και μάλιστα κάποιοι αρκετά μεγαλύτερες από τις συνήθεις) , εκτός φυσικά από τους φοιτητές του ΕΜΠ που αναγκαστικά , για να ανταπεξέλθουν στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να διαβάζουν όλο τον Αύγουστο ακόμη και αν δεν κόπηκαν σε κανένα μάθημα… Καλές διακοπές , λοιπόν, σε όσους εξασφάλισαν τις διακοπές τους.

Καλό κουράγιο στους φοιτητές του ΕΜΠ, που θα διαβάζουν στο Καλοκαιρινό καμίνι …

Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στο τηλέφωνο 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ