2014-07-03 11:51:07
Φωτογραφία για Επ' αόριστον επίσχεση εργασίας στις ιδιωτικές κλινικές
Σε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προχωρούν οι... ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες δεν θα δέχονται εισαγωγές νέων περιστατικών.

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών δεν αποδέχεται τα μέτρα της υποχρεωτικής έκπτωσης (rebate) και του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής υπερβάσεων (claw back), ανακοινώνοντας ότι θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς θα συνεχίσουν να νοσηλεύονται κανονικά μέχρι την αποθεραπεία τους, ενώ οι κλινικές δεν θα δέχονται νέες εισαγωγές επί πιστώσει από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και την επί πιστώσει από τον Οργανισμό διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων σε εξωτερικούς ασθενείς. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν εξολοκλήρου τις εξετάσεις και στη συνέχεια θα διεκδικούν το ποσό που δικαιούνται από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι ασθενείς σε αιμοκάθαρση θα εξυπηρετούνται πάντως κανονικά, τουλάχιστον έως τον Οκτώβριο, καθώς καλύπτονται από ξεχωριστές συμβάσεις με διαφορετικό κωδικό πληρωμών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ