2014-07-03 16:24:19
Φωτογραφία για Αποκαλυπτική έρευνα: Οι Ελληνες δεν θέλουν να φορούν μεταχειρισμένα ρούχα
Θα περίμενε κανείς η οικονομική κρίση και η έλλειψη χρημάτων για αγορές ρούχων, να αλλάξουν δραστικά τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν φαίνεται καθώς πρόσφατη έρευνα έδειξε πως δεν βλέπουν με... καλό μάτι τα ρούχα από δεύτερο χέρι!

Σύμφωνα με έρευνα της Public Issue το 85% των καταναλωτών δεν έχει αγοράσει μεταχειρισμένα προϊόντα το τελευταίο χρόνο, ενώ μόλις το 14% έχει μπει στην κουλτούρα ανταλλαγής αγαθών.

Στην έρευνα που έγινε για λογαριασμό του WWF-Eλλάς (Πρόγραμμα Καλύτερη Ζωή, το οποίο υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) και δημοσιεύεται στην «Ελευθεροτυπία» γίνεται σαφές πως το 63% των ερωτηθέντων προτίθεται να κάνει ένα βήμα προς την κουλτούρα ανταλλαγής. Μόλις 14% λέει πως η ανταλλαγή δεν είναι στη φιλοσοφία του ενώ ένα 18% «απλά δεν έχει τύχει να απασχοληθεί από το ζήτημα».

Τα πράγματα φαίνονται να είναι καλύτερα στην δωρεά πραγμάτων καθώς περίπου επτά στους δέκα απάντησαν πως έχουν χαρίσει κάτι, κυρίως ρούχα. Γενικά τα αντικείμενα των δωρεών είναι κυρίως ρούχα, βιβλία και ηλεκτρονικά είδη.

Στις 10 Ιουλίου από το WWF- Ελλάς θα υπάρξει ένα διαδικτυακό αφιέρωμα στην ανταλλαγή και την επαναχρησιμοποίηση αγαθών. Οι δράσεις θα κορυφωθούν το Σεπτέμβριο με στόχο να κινητοποιήσουν όσους περισσότερους γίνεται στην «κουλτούρα της ανταλλαγής».

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ